Zakelijk
Zakelijk

De voordelen van contactloos betalen 

Het is de nieuwste ontwikkeling in ons betaalverkeer: contactloos betalen. Betalen zonder een pincode in te voeren. Maar hoe veilig is deze manier van betalen en wat zijn de voordelen voor u als ondernemer? Wij vertellen u meer.

  • 15 okt 2017
  • 3 minuten
  • 0

Hoe werkt contactloos betalen?

Met contactloos betalen houden uw klanten hun telefoon of betaalpas tegen een betaalautomaat. Voor bedragen onder de € 25,- is er geen pincode nodig. Boven de € 25,- wordt er wel een pincode gevraagd. Het bedrag wordt direct van de betaalrekening afgeschreven, net als bij een normale pinbetaling.

De voordelen van contactloos betalen

De grootste voordelen van contactloos betalen zijn gemak en snelheid. Klanten zijn sneller klaar en er is geen gelegenheid om de pincode af te kijken. Doordat contactloos betalen sneller is dan een gewone pinbetaling, kunt u een hogere omzet draaien. Daarnaast zorgen contactloze betalingen voor minder contanten in uw kassa. Dat is een stuk veiliger.

Laatste artikelen

Verandert uw bedrijf? Check uw AVB-verzekering

Verandert uw bedrijf? Check uw AVB-verzekering

Lees meer
Man op kantoor aan het telefoneren

Dit bedrijf gaat ver voor fitte medewerkers

Lees meer
Vrouw met mobiel in koffietent

De voordelen van flexibele werktijden

Lees meer

Veilig contactloos betalen

Uw klanten kunnen tot maximaal € 50,- contactloos betalen. Hebben zij de limiet van € 50,- bereikt? Dan wordt er om hun pincode gevraagd. Daarna staat de teller weer op 0 en kan er opnieuw contactloos worden gepind.

Bankpas gestolen?

Wanneer de bankpas wordt gestolen, kan er dus ook tot maximaal €50,- worden gepind zonder pincode. De verwerking van contactloze betalingen gaat op dezelfde manier als bij het normale pinnen.