Onderweg
Onderweg

Goede redenen om vaker de fiets te pakken 

We pakken tegenwoordig steeds vaker de auto. Zelfs voor kleine stukjes. En dat terwijl fietsen allerlei voordelen heeft! We zetten 5 goede redenen op een rij om eens wat vaker de fiets te pakken. 

  • 1 jul 2019
  • 3 minuten
  • 0

Beter voor u 

Gemiddeld bewegen we steeds minder. Geldt dat ook voor u? Pak dan eens de fiets naar het werk of de supermarkt. Een beetje lichaamsbeweging is goed. U bent lekker in de buitenlucht en werkt aan uw conditie. Wat extra zonnestraaltjes zijn ook heerlijk.

Beter voor het milieu  

Een auto die op benzine rijdt, stoot CO2 uit. Elke kilometer zo'n 200 gram. En dat is dus niet zo goed voor het milieu. Fietsen zorgt voor minder geluidsoverlast en het neemt minder ruimte in op de weg. Trappen maar!

5 extra redenen 

Om vaker de fiets te pakken  

1

Geen parkeerstress

Zet uw fiets op de standaard of in een rek. En klaar! Met een auto blijft het zoeken naar een parkeerplek.

2

Fietsen houdt u gezond 

Mensen die regelmatig fietsen zijn fitter en zijn minder vaak ziek. Bovendien zorgt het voor een betere doorbloeding en spijsvertering. En u slaapt 's nachts vaak beter.

3

Fietsers zijn gelukkiger  

Door te fietsen maakt u endorfine aan. Een stofje dat zorgt voor een goed humeur. Daar word je toch vrolijk van?!

4

Geen brandstofkosten 

Fietsen kost u wat energie en spierkracht. Dus eet u bijvoorbeeld een stevige boterham. Nog altijd een stuk goedkoper dan een volle tank.

5

Sneller dan met de auto 

In veel steden hebben fietsers voorrang. Dus lacht u al die automobilisten uit die in de file staan of voor het stoplicht.

fietsen is gezond

Een goede fiets

Een goede fiets fietst prettiger. Dus dan pakt u hem vaker. Logisch, toch? En met een elektrische fiets heeft u zelfs een steuntje in de rug. Fijn voor de grotere afstanden. Oh, en denk ook aan een goede verzekering!

Speciaal aanbevolen