Maak uw fiets slimmer

De nieuwste fietsonderdelen op een rij

U fietst door het bos en u merkt dat het stuur van uw mountainbike nét iets hoger moet. Maar waar haalt u het gereedschap vandaan? De WOKit™ 2.0 is de oplossing. Met meer dan 30 onderdelen is het net zo uitgebreid als het Zwitserse zakmes. En het past gewoon in uw zak. Het is één van de producten die u op Kickstarter kunt bestellen.

Wij Hollanders fietsen wat af. Ook in het donker. Soms is het dan best lastig om goed zichtbaar te zijn. De lampen van See Sense kijken met u mee en passen zich aan. Zo schijnen ze feller als er een auto aankomt of als u bij een rotonde komt.

Elk jaar worden er in Nederland bijna een half miljoen fietsen gestolen. Een goed slot is dus geen overbodige luxe. Met de LINKA.Leo heeft u niet zomaar een slot. Het opent automatisch als u in de buurt bent. En als iemand uw fiets probeert te stelen, begint hij te loeien alsof er een straaljager overvliegt.

Minder nuttig, maar wel erg leuk. Dat is de Shoka Bell. Hiermee weet u zeker dat u opvalt. Met deze fietsbel kunt u namelijk kiezen uit acht beltonen. U kunt de bel ook nog aan uw smartphone koppelen. Dan verandert het apparaat in een navigatiesysteem, dat u met geluiden de veiligste weg wijst. Ook dit nieuwe snufje vindt u op Kickstarter.

In Nederland is het dragen van een fietshelm nog geen gewoonte. Toch is dit wel aan te raden. Eén van de unieke producten die u vindt op Proidee is de Helm Smart Livall BH51M. Hiermee bent u nóg beter beschermd. De helm heeft een 180 graden lichtsysteem dat u beter zichtbaar maakt. En de ingebouwde schoksensor zorgt dat er een waarschuwingslicht aan gaat als u valt. Modern én veilig.

Als bonus nog even een complete fiets. De Amsterdammers van Mokumono maken futuristische fietsen met een aluminium frame. En als een fiets uit ons land komt, dan wéét u gewoon dat hij goed is.