fietsonderdelen van de toekomst

Fietsonderdelen van de toekomst

Van slimme achterlichten tot fietssloten die open gaan als u aan komt lopen. Ontdek de fiets van de toekomst. Wij zetten de mooiste én slimste fietsonderdelen op een rij.

Onderweg 4 sep 2019 3 minuten

Fietsen 3.0

De fiets is al meer dan 200 jaar oud. Toch gaan fietsen en moderne techniek heel goed samen. Er worden nog steeds nieuwe fietsonderdelen ontwikkeld. Onderdelen waar u uw fiets veiliger, mooier of slimmer mee maakt. Maak kennis met de fiets van de toekomst.

Unieke fietsonderdelen

Zoekt u dé koplamp van de toekomst, een slim slot of een ander speciaal (fiets)product? Wij zetten een paar unieke fietsonderdelen voor u op een rij. Zó uniek, dat ze soms (nog) niet eens verkrijgbaar zijn. Lees hier waar u ze vindt en hoe u ze kunt kopen.

Maak uw fiets slimmer

De nieuwste fietsonderdelen op een rij

U fietst door het bos en u merkt dat het stuur van uw mountainbike nét iets hoger moet. Maar waar haalt u het gereedschap vandaan? De WOKit™ 2.0 is de oplossing. Met meer dan 30 onderdelen is het net zo uitgebreid als het Zwitserse zakmes. En het past gewoon in uw zak. Het is één van de producten die u op Kickstarter kunt bestellen.

Wij Hollanders fietsen wat af. Ook in het donker. Soms is het dan best lastig om goed zichtbaar te zijn. De lampen van See Sense kijken met u mee en passen zich aan. Zo schijnen ze feller als er een auto aankomt of als u bij een rotonde komt.

Elk jaar worden er in Nederland bijna een half miljoen fietsen gestolen. Een goed slot is dus geen overbodige luxe. Met de LINKA.Leo heeft u niet zomaar een slot. Het opent automatisch als u in de buurt bent. En als iemand uw fiets probeert te stelen, begint hij te loeien alsof er een straaljager overvliegt.

Minder nuttig, maar wel erg leuk. Dat is de Shoka Bell. Hiermee weet u zeker dat u opvalt. Met deze fietsbel kunt u namelijk kiezen uit acht beltonen. U kunt de bel ook nog aan uw smartphone koppelen. Dan verandert het apparaat in een navigatiesysteem, dat u met geluiden de veiligste weg wijst. Ook dit nieuwe snufje vindt u op Kickstarter.

In Nederland is het dragen van een fietshelm nog geen gewoonte. Toch is dit wel aan te raden. Eén van de unieke producten die u vindt op Proidee is de Helm Smart Livall BH51M. Hiermee bent u nóg beter beschermd. De helm heeft een 180 graden lichtsysteem dat u beter zichtbaar maakt. En de ingebouwde schoksensor zorgt dat er een waarschuwingslicht aan gaat als u valt. Modern én veilig.

Als bonus nog even een complete fiets. De Amsterdammers van Mokumono maken futuristische fietsen met een aluminium frame. En als een fiets uit ons land komt, dan wéét u gewoon dat hij goed is.

Kickstarter en Proidee

Op websites als Kickstarter en Proidee koopt u originele, unieke (fiets)producten. Op Kickstarter presenteren ondernemers bijvoorbeeld hun idee voor een nieuw product. Door geld te geven kan iedereen ze helpen hun idee uit te voeren. U dus ook. Zo helpt u bij de ontwikkeling ervan en bent u de eerste die er straks mee rondrijdt.

Even geduld a.u.b.

Heeft een ondernemer nog niet voldoende geld opgehaald via Kickstarter? Dan is de productie van het product meestal nog niet gestart. U heeft dan nog even geduld nodig voordat u het fietsonderdeel in handen heeft. Maar als het eenmaal zo ver is, dan is het extra genieten.