Onderweg
Onderweg

Fietsonderdelen van de toekomst

Van slimme achterlichten tot fietssloten die open gaan als u aan komt lopen. Ontdek de fiets van de toekomst. Wij zetten de mooiste én slimste fietsonderdelen op een rij.

  • 4 sep 2019
  • 3 minuten
  • 0

Fietsen 3.0

De fiets is al meer dan 200 jaar oud. Toch gaan fietsen en moderne techniek heel goed samen. Er worden nog steeds nieuwe fietsonderdelen ontwikkeld. Onderdelen waar u uw fiets veiliger, mooier of slimmer mee maakt. Maak kennis met de fiets van de toekomst.

Unieke fietsonderdelen

Zoekt u dé koplamp van de toekomst, een slim slot of een ander speciaal (fiets)product? Wij zetten een paar unieke fietsonderdelen voor u op een rij. Zó uniek, dat ze soms (nog) niet eens verkrijgbaar zijn. Lees hier waar u ze vindt en hoe u ze kunt kopen.

Maak uw fiets slimmer

De nieuwste fietsonderdelen op een rij

1

Gereedschap in uw broekzak

U fietst door het bos en u merkt dat het stuur van uw mountainbike nét iets hoger moet. Maar waar haalt u het gereedschap vandaan? De WOKit™ 2.0 is de oplossing. Met meer dan 30 onderdelen is het net zo uitgebreid als het Zwitserse zakmes. En het past gewoon in uw zak. Het is één van de producten die u op Kickstarter kunt bestellen.

2

Helder licht

Wij Hollanders fietsen wat af. Ook in het donker. Soms is het dan best lastig om goed zichtbaar te zijn. De lampen van See Sense kijken met u mee en passen zich aan. Zo schijnen ze feller als er een auto aankomt of als u bij een rotonde komt.

3

Automatisch open en dicht 

Elk jaar worden er in Nederland bijna een half miljoen fietsen gestolen. Een goed slot is dus geen overbodige luxe. Met de LINKA.Leo heeft u niet zomaar een slot. Het opent automatisch als u in de buurt bent. En als iemand uw fiets probeert te stelen, begint hij te loeien alsof er een straaljager overvliegt.

4

Bel met ringtone

Minder nuttig, maar wel erg leuk. Dat is de Shoka Bell. Hiermee weet u zeker dat u opvalt. Met deze fietsbel kunt u namelijk kiezen uit acht beltonen. U kunt de bel ook nog aan uw smartphone koppelen. Dan verandert het apparaat in een navigatiesysteem, dat u met geluiden de veiligste weg wijst. Ook dit nieuwe snufje vindt u op Kickstarter.

5

Slimme helm

In Nederland is het dragen van een fietshelm nog geen gewoonte. Toch is dit wel aan te raden. Eén van de unieke producten die u vindt op Proidee is de Helm Smart Livall BH51M. Hiermee bent u nóg beter beschermd. De helm heeft een 180 graden lichtsysteem dat u beter zichtbaar maakt. En de ingebouwde schoksensor zorgt dat er een waarschuwingslicht aan gaat als u valt. Modern én veilig.

6

Hollandse trots

Als bonus nog even een complete fiets. De Amsterdammers van Mokumono maken futuristische fietsen met een aluminium frame. En als een fiets uit ons land komt, dan wéét u gewoon dat hij goed is.

Kickstarter en Proidee

Op websites als Kickstarter en Proidee koopt u originele, unieke (fiets)producten. Op Kickstarter presenteren ondernemers bijvoorbeeld hun idee voor een nieuw product. Door geld te geven kan iedereen ze helpen hun idee uit te voeren. U dus ook. Zo helpt u bij de ontwikkeling ervan en bent u de eerste die er straks mee rondrijdt.

Even geduld a.u.b.

Heeft een ondernemer nog niet voldoende geld opgehaald via Kickstarter? Dan is de productie van het product meestal nog niet gestart. U heeft dan nog even geduld nodig voordat u het fietsonderdeel in handen heeft. Maar als het eenmaal zo ver is, dan is het extra genieten.

Speciaal aanbevolen