Onderweg
Onderweg

Natuurlijk fietsen kinderen met een fietshelm op

Mijn kinderen weten niet beter. Als ze fietsen, hebben ze een fietshelm op. Dat is al vanaf de 1e keer dat ze op de trappers stapten. Ze zijn blij met hun hippe helm. En ik vind het wel zo veilig. 

  • 3 apr 2018
  • 3 minuten
  • 0

Een ongeluk is zo gebeurd

Toen mijn zoon (nu 6) en dochter (4) leerden fietsen, ging het soms mis. Gelukkig hadden ze een helm op. En die houden ze hopelijk op. Als ze samen met hun vriendjes fietsen. Een ongeluk is zo gebeurd. Denk maar aan de wielen die elkaar raken. De schooltas in een wiel. De trapper tegen de stoep. Ieder jaren belanden 4.500 kinderen in het ziekenhuis. Dat zou veel minder zijn als alle kinderen een fietshelm dragen. Volgens de Europese Veiligheidsraad Verkeer (ETSC) raken er dan 140 kinderen minder zwaar gewond. En gaan er 5 kinderen minder dood.

Let op de goede maat

Een helm helpt alleen als het een goede helm is. Die precies past. Een goede helm voldoet aan de Europese norm. Een passende helm heeft de goede maat. Die weet u als u de omtrek van het hoofd van uw kind meet. Doe dat 2,5 cm boven de wenkbrauwen. Weet u de maat? Ga dan samen naar de winkel. Uw kind kan daar de helm passen. Zo weet u zeker dat de helm goed zit. En goed beschermt. Niet alleen de bovenkant van het hoofd. Maar ook de voor- en achterkant. U kunt meteen testen of uw kind nog goed hoort.

Laatste artikelen

Deuk in auto

Stijgt de premie na autoschade? Niet altijd!

Lees meer
Motorkap checken

Help! Mijn auto maakt een raar geluid

Lees meer
Moe achter het stuur

Moe achter het stuur? Zo blijft u wakker!

Lees meer

Help met de helm

Eindelijk heeft u dan de helm. Tijd om te gaan fietsen. Help uw kind even wanneer het zijn helm opzet. Zorg ervoor dat de helm recht op het hoofd staat. En dat deze goed vastzit, zonder dat deze klemt. Uw vinger moet er nog tussen kunnen. Zit de helm goed? Fietsen maar. En nu maar hopen dat uw kind niet valt.

Pubers rijden verder

Op weg naar de grote school, komen kinderen vaak meer verkeer tegen. Tegen schade kunt u zich verzekeren. Maar erger is als ze gewond raken. Ik hoop natuurlijk dat dat met mijn kinderen niet gebeurt. En dat ze later ook een helm dragen. Al duurt dat nog wel even. Misschien vinden pubers dan een helm hip. En heel normaal.