Terugvindtips

Zo vindt u uw fiets sneller 

We kiezen vaak de eerste lege plek in een stalling. Logisch: vaak is het al een uitdaging om 1 lege plek te vinden. Hoe vaker u fietst, hoe beter u weet waar vaak de lege plekjes zijn. Probeer die steeds op te zoeken. Al is het maar steeds dezelfde rij: het bespaart u zoektijd!

Maak voor u vertrekt een foto van waar uw fiets staat. Dat werkt natuurlijk het beste als er duidelijke herkenningspunten te zien zijn. Vaknummers, een verkeersbord. Alles wat op dezelfde plek blijft staan, want de fietsen naast u kunnen zo weer weg zijn…

Een knalroze of knalgroene fiets vindt u zo terug. Een heftige keuze, maar toch slim: fietsendieven laten uw fiets ook sneller staan. Ze gaan liever voor een onopvallende fiets.

Gaat een knalgroene fiets u iets te ver? Kies dan voor een tweede slot in een opvallende kleur. Een grote fietsbel misschien? Een flink stuk gekleurde tape op uw spatbord of gekleurde snelbinders trekken ook snel uw aandacht. Een plastic zak over uw zadel of aan het frame kan ook het verschil maken. Daar heeft u dubbel plezier van: als het regent houdt u uw zadel droog!