Onderweg
Onderweg

Maak kennis met 14 bijzondere fietspaden

Mooie fietsroutes zijn er genoeg in Nederland. Maar wist u dat er ook veel bijzondere fietspaden zijn? Fietspaden die een verhaal vertellen. Over het verleden. Of de toekomst. Waar die fietspaden zijn? Bekijk ons filmpje.

  • 12 jun 2018
  • 2 minuten
  • 0

Bijzondere fietspaden: bekijk de video 

Nederland is een fietsland. Er zijn meer fietsen dan inwoners. Deze fietsen moeten zo veilig mogelijk kunnen rijden. Daarom zijn er fietspaden aangelegd. In 1885 zorgde Anthonie Cornelis Oudemans voor het 1e fietspad. 133 jaar later ligt er meer dan 36.000 kilometer aan fietspaden. Tussen de lange en korte fietspaden zitten veel bijzondere fietspaden.

Bekijk welke bijzondere fietspaden er zijn

Laatste artikelen

Gevaarlijke weersomstandigheden als sneeuw

Rijtips bij gevaarlijke weersomstandigheden

Lees meer

Maak zelf een route

Fietst u in de buurt van 1 van de bijzondere fietspaden? Fiets er dan eens op. Kijk goed naar het materiaal waarvan het is gemaakt. Naar de omgeving. Veel van deze fietspaden zijn kort. Maar u kunt er makkelijk een mooie route omheen plannen. Bijvoorbeeld via de fietsrouteplanner

Bereid u goed voor 

Gaat u een fietsroute rijden? Zorg ervoor dat uw fiets goed onderhouden is. En verzeker uw fiets. Want stel dat er iets gebeurt. Uw fiets raakt beschadigd. En u krijgt niets vergoed. Dat fietspad waar dat gebeurde, zal u altijd blijven onthouden. Maar niet omdat die zo bijzonder is.