Geldzaken
Geldzaken

Jong beginnen met beleggen: 3 voordelen

Als u jong bent, denkt u misschien niet na over beleggen. Bijvoorbeeld omdat u denkt dat u niet voldoende geld heeft om te beleggen. Maar juist als u jong begint kan beleggen interessant zijn. We zetten 3 voordelen op een rij.

  • 30 mei 2017
  • 2 minuten
  • 0

1. Rendement op rendement 

Als u belegt, kunt u niet alleen rendement op uw inleg behalen, maar ook op het eerder behaalde rendement. Hoe eerder u begint met beleggen, hoe meer rendement over rendement u opbouwt. Over een langere periode kunt u zo al met een kleine periodieke inleg een flink kapitaal opbouwen. Zelf bekijken wat beleggen voor u kan opleveren? Ga naar onze berekentool.

2. Meer risico nemen 

Als u jong bent, heeft u nog lang om geld opzij te zetten voor een doel in de toekomst. U kunt daarom iets meer risico nemen. U heeft dan een grotere kans op een hoger rendement. Maar u loopt ook een groter risico dat uw inleg minder waard wordt.

3. Geld ‘over’ na uw studie 

Als u na uw studie fulltime gaat werken, krijgt u ineens een stuk meer te besteden. Als uw levensstijl niet veel verandert, is de kans groot dat u dan geld overhoudt. Waarom zou u niet direct beginnen met beleggen? Dit levert op de lange termijn bijna altijd meer op dan sparen. Lees ook: '5 momenten om te beginnen met beleggen'.

Laatste artikelen

Euro in portemonnee

Uitsmeren lijfrente-uitkering kan lonen!

Lees meer
Prinsjesdag

Prinsjesdag: de plussen en minnen voor u

Lees meer

Makkelijker dan u denkt

Iedereen kan beleggen bij Centraal Beheer. U hoeft niet iedere dag de beurs in de gaten te houden. Onze experts beleggen voor u. U kunt altijd geld bijstorten of opnemen. U kunt al met een klein bedrag beginnen met beleggen. Bijvoorbeeld € 50,- .

Past beleggen bij u?

Beleggen is niet zonder risico en er zijn kosten aan verbonden. Beleg alleen met geld dat u een tijdje kunt missen. Bekijk of beleggen bij u past.