Geldzaken
Geldzaken

Neem uw financiën onder de loep: 5 tips

Voor veel mensen is het niet het leukste klusje dat er bestaat. Maar het kan lonen om uw financiën af en toe eens onder de loep te nemen. Minder uitgeven, kosten besparen of juist investeren? Begin met deze 5 tips.

  • 18 jan 2018
  • 2 minuten
  • 0

1. Haal meer uit uw geld

Sparen op een gewone spaarrekening levert niet veel meer op. Heeft u een bedrag dat u een tijdje opzij kunt zetten? Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een depositorekening of te starten met beleggen. Op de langere termijn behaalt u met beleggen vaak meer rendement. Let wel op dat beleggen ook kosten en risico’s met zich meebrengt.

2. Extra aflossen of oversluiten? 

Wilt u goedkoper wonen? Er zijn verschillende manieren om uw hypotheeklasten te verlagen. Bijvoorbeeld extra aflossen. Of is het verstandig om uw hypotheek te veranderen? Overstappen kan voordelig zijn.

3. Check uw pensioen 

Veel Nederlanders hebben een pensioengat. U misschien ook wel. Maar wat is een pensioengat nu precies? Is het zo erg als het klinkt? En wat is eraan te doen? Lees verder en bereken hoe u ervoor staat.

Laatste artikelen

Euro in portemonnee

Uitsmeren lijfrente-uitkering kan lonen!

Lees meer
Prinsjesdag

Prinsjesdag: de plussen en minnen voor u

Lees meer

Voor uw nabestaanden 

Weet u wat uw nabestaanden nodig hebben als u er niet meer bent? Bereken heel makkelijk hoe u uw nabestaanden zonder financiële zorgen achterlaat. Veel kosten lopen namelijk gewoon door, terwijl uw inkomsten wegvallen. U kunt zich hierop voorbereiden. En dat is vaak helemaal niet zo duur.

Denk aan delen

Er zijn spullen die u maar af en toe gebruikt. Even lenen kan een uitkomst zijn. Er zijn verschillende websites waar u spullen kunt lenen en delen. Via deze platforms legt u snel contact met anderen bij u in de buurt. Een mooie kans om geld te besparen!