Geldzaken
Geldzaken

De grootste fabels over beleggen

Veel mensen zien beleggen als gokken. Of denken dat dit alleen is weggelegd voor beurskenners. Maar is dat eigenlijk wel zo? Hierbij helpen we de 3 grootste fabels uit de wereld.

  • 20 feb 2017
  • 2 minuten
  • 0

Beginnen met beleggen?

Levert uw spaargeld te weinig op? U kunt online beleggen met elk gewenst bedrag. Bijvoorbeeld , zoals € 50,-. En u zit nergens aan vast.

Lees meer

Beleggen is net als gokken

Beleggen is niet zonder risico. Uw inleg kan inderdaad minder waard worden. Maar u kunt uw risico’s beperken. Er zijn in Nederland verschillende mogelijkheden om uw geld te beleggen in fondsen waarbij u uw risico spreidt. Wist u dat op de lange termijn (bijvoorbeeld 10 jaar) beleggen bijna altijd meer oplevert dan sparen?
Vrouw achter laptop

Grote bedragen

Veel mensen denken dat ze alleen kunnen beleggen met grote bedragen. Dit is niet waar. Beleggen kan ook met kleine bedragen. Bij ons kunt u bijvoorbeeld al vanaf € 50,- per maand beginnen met beleggen. Het is wel verstandig dat u nog wat geld achter de hand heeft. Bijvoorbeeld voor als uw wasmachine stukgaat. Of uw auto een dure reparatie nodig heeft.

Volg de beurs

Het is niet nodig om elke dag de beurs in de gaten te houden. Er zijn verschillende (mix)fondsen waar u in kunt beleggen. De fondsbeheerders houden de marktontwikkelingen goed in de gaten. Als het nodig is, passen zij de samenstelling aan. Het is wel verstandig om ook zelf regelmatig te kijken hoe uw beleggingen ervoor staan.

Speciaal aanbevolen