Geldzaken
Geldzaken

De spaarrente is laag. Wat doet u nu?

De spaarrente is tegenwoordig heel erg laag. Wat kunt u nog meer doen met uw spaargeld? Wij zetten een aantal opties voor u op een rijtje. 

  • 14 feb 2018
  • 2 minuten
  • 0

1. Denk eens aan beleggen 

Beleggen levert over een langere periode vaak meer op dan sparen. De meeste mensen beleggen in aandelen of obligaties. Stijgt de waarde hiervan? Dan krijgt u rendement over uw aandelen of obligaties. Besef wel dat uw geld ook minder waard kan worden. Het is daarom slim om uw risico te spreiden. Heeft u geen verstand van beleggen? Of heeft u geen zin om daar tijd aan te besteden? Dan is beleggen in een mixfonds misschien iets voor u. U combineert dan verschillende soorten beleggingen, met verschillende risico’s.

2.Los af op uw hypotheek of andere schulden 

De rente op uw hypotheek of andere schuld is tegenwoordig vaak hoger dan de rente die u op uw spaarrekening krijgt. Daarom lossen veel mensen extra af. Uw maandelijkse aflossingen worden daardoor lager. En u heeft minder kans op een restschuld, als u uw huis in de toekomst verkoopt. Houd er rekening mee dat extra aflossen ook nadelen heeft. U kunt bijvoorbeeld minder rente aftrekken bij uw belastingaangifte. 

3. Is een vakantiehuis iets voor u?

Uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijkt dat veel Nederlanders een huisje aan zee of in een leuk vakantiepark kopen. Heeft u veel spaargeld over? Dan kan een vakantiehuisje een idee zijn. Zo geniet u tijdens uw vakantie van uw spaargeld. Bovendien kunt u uw vakantiehuis ook verhuren. Zo levert het ook nog eens geld op! Zet de voor- en nadelen wel van tevoren op een rij.

Laatste artikelen

Kinderen over sparen

Sparen? Kinderen leggen het even uit

Lees meer
Kinderen over beleggen

Beleggen? Kinderen leggen het even uit

Lees meer
Deuk in auto

Houd altijd een spaarpotje

Natuurlijk is het verstandig om een ‘spaarpotje’ te hebben. Want er kan altijd iets gebeuren. Zoals een kapotte auto of wasmachine. Dan is het wel fijn als u direct geld heeft om iets nieuws te kopen of te laten repareren. Als u hiervoor geld moet lenen, bent u veel duurder uit.