Geldzaken
Geldzaken

5 momenten om te beginnen met beleggen

Veel mensen vragen zich af wanneer ze het beste kunnen beginnen met beleggen. U kunt het beste beleggen met geld dat u niet direct nodig heeft. Dat is wanneer uw financiele situatie verandert. We geven u 5 voorbeelden.

  • 10 okt 2017
  • 2 minuten
  • 0

Ineens heeft u meer geld

Op een aantal momenten in uw leven verandert uw financiële situatie. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen en daardoor 2 salarissen heeft. Of als uw kind het huis uit gaat en een vaste baan heeft. Uw geld gaat dan naar hem of haar.

Beleggen voor uw baby

Maar u kunt ook gaan beleggen op een moment dat u geen geld over heeft. Bijvoorbeeld als u een kind krijgt. U kunt dan voor zijn of haar toekomst beleggen. Lees op welke 5 momenten u kunt gaan beleggen.

5 momenten om te beleggen

Wanneer kunt ú het beste beginnen met beleggen?

1

U start met uw eerste baan

Eindelijk niet meer afhankelijk van een studenteninkomen? Maar een echt fulltime maandsalaris? Als uw levensstijl niet veel verandert, is de kans groot dat u dan ineens geld overhoudt.
2

U gaat trouwen of samenwonen

Bij trouwen of samenwonen gaan 2 huishoudens samen. U heeft vaak minder uitgaven, maar wel een dubbel salaris. Een goed moment dus om te beginnen met beleggen.
3

U krijgt een kind

Bij de geboorte van een kind is er vaak niet direct geld over. Maar dit is wel een goed moment om te beginnen met beleggen. Bijvoorbeeld voor als uw kind later wil gaan studeren.
4

U krijgt een erfenis of wint de loterij

Als u een loterij wint of een groot bedrag erft heeft u geld waar u niet op had gerekend. Als u niet direct een doel heeft voor dit geld, kunt u beginnen met beleggen.
5

Uw kinderen gaan het huis uit en krijgen een vast inkomen

Jarenlang ging uw geld grotendeels op aan de studie en de verzorging van uw kinderen. Als zij op eigen benen staan, hoeft u zich daar geen zorgen meer om te maken.
Ouder stel bekijken een tablet

Niet zonder risico’s

Beleggen is niet zonder risico’s. Hoeveel risico’s u kunt lopen, hangt af van uw situatie. En het moment. U kunt een deel van uw inleg verliezen. Wilt u weten of beleggen iets voor u is? Lees meer over beleggen.

Speciaal aanbevolen