Onderweg
Onderweg

Mannen, vrouwen en auto’s die aangereden worden

Vrouwen en auto’s. Dat is een populair onderwerp. Of ze beter rijden dan mannen, daar zeggen we niets over. Maar wel over wie vaker aangereden worden. Bekijk de resultaten van ons onderzoek. 

  • 18 apr 2018
  • 2 minuten
  • 0

Bekijk het verschil

Wat denkt u? Worden mannen vaker aangereden dan vrouwen? Of andersom? We zochten het uit. Eerst keken we hoeveel mannen en vrouwen er in Nederland auto rijden. Daarna hoeveel auto’s van hen aangereden zijn. Dit maken we duidelijk in percentages. In de afbeelding ziet u wat eruit is gekomen.

Laatste artikelen

noodhamer tegen ruit

Uitgelicht: de beste plek voor een noodhamer

Lees meer
Deuk in auto

Stijgt de premie na autoschade? Niet altijd!

Lees meer
Motorkap checken

Help! Mijn auto maakt een raar geluid

Lees meer

Vrouwen rijden minder ver

De auto’s van vrouwen worden minder aangereden dan die van mannen. Dit komt onder meer omdat vrouwen minder ver rijden. En minder vaak. Hierdoor is de kans kleiner dat er een andere auto achterop knalt. En misschien speelt ook de kleur van de auto mee. Vrouwen kopen vaker auto’s met felle kleuren. En die worden minder vaak aangereden.

Doe de kentekencheck

Als het om auto’s gaat, hebben vrouwen duidelijk andere voorkeuren dan mannen. Niet alleen zijn sommige kleuren populairder dan andere kleuren. Maar ook zijn sommige automerken populairder bij vrouwen. Wilt u weten hoe populair uw auto is bij vrouwen? Doe dan de kentekencheck, die we samen met onze partner Finnik aanbieden.