Onderweg
Onderweg

Wat is in Nederland verplicht in de auto?

In Nederland zijn rijbewijs en kentekenbewijs verplicht in de auto. Maar weet u wat u nog meer mee moet nemen? Denk bijvoorbeeld aan een gevarendriehoek. Of veiligheidshesje. In het buitenland moet dat. Maar hier ook?

  • 6 jun 2018
  • 2 minuten
  • 0

Wat is er nog meer verplicht in de auto?

Wist u dat in bijna ieder land veiligheidsspullen verplicht zijn in de auto? Al verschilt het wel per land wat precies mee moet in de auto. Er is echter 1 land waar die spullen niet verplicht zijn. Inderdaad, Nederland. Wat wel vreemd is. Want is een lamp kapot? Dan krijgt u een boete als u geen reservelamp bij u heeft. Werkt uw waarschuwingslicht niet? Dan krijgt u een boete als de gevarendriehoek ontbreekt. Gewoon meenemen dus, die lampen en driehoek. Net als allerlei andere spullen. Die misschien niet meteen nodig zijn. Maar wel heel handig. Bekijk ons overzicht:

Verplicht in de auto Infographic

Laatste artikelen

Fiets aan de gracht

Fiets kwijt? Vind hem sneller terug!

Lees meer
Wintersport kinderen

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Lees meer
Auto opanmaken

Auto wegdoen: inruilen, verkopen of slopen?

Lees meer

Zoek naar een goede plek

Misschien denkt u nu: “Dat zijn erg veel spullen. Mijn kofferbak is meteen vol.” Zeker, het is veel. Maar u kunt ze ook onder de voorste stoelen leggen. Naast het reservewiel. Of op een andere plek in de auto. Of koop een kofferbak organizer voor deze spullen. Dit is een tas waar u alles in kwijt kunt. U neemt het makkelijk mee als u een keer in een andere auto rijdt.

U heeft altijd spullen mee

Dat er altijd zo veel spullen in uw auto zitten, heeft voordelen. Deze spullen kunt u nu niet meer vergeten als u op vakantie gaat. Zo heeft u altijd een extra deken bij u. En een pen en papier. Lucifers. Tape. Ook het flesje, de zaklamp en de wc-rol kunnen handig zijn.