Onderweg
Onderweg

Tol in Duitsland: van de (Auto)bahn

De Duitsers wilden in 2020 tol gaan heffen. Nederland en Oostenrijk waren het hier niet mee eens. En gingen naar de rechter. Die gaf de 2 buurlanden gelijk. En daarom mag Duitsland geen tol meer heffen.

  • 18 mei 2019
  • 2 minuten
  • 0

Duits tolplan gaat niet door

De Duitse tolregels waren voor Duitsers en andere Europeanen niet hetzelfde. Zo zouden Duitsers met een milieuvriendelijke auto minder tol betalen dan een Nederlander met dezelfde auto. Nederland en Oostenrijk stapten daarop naar de rechter. De rechter vond dat er sprake is van ongelijke behandeling. Daardoor is het tolplan nu van de baan.

Vervuilende auto niet welkom

U hoeft dus geen rekening meer te houden met tol in Duitsland. Wel moet u aan Duitse milieuzones denken. Want steeds meer Duitse steden houden vervuilende auto's buiten de deur. Wilt u toch in steden als Keulen, Stuttgart en Frankfurt rondrijden? Dan heeft u een milieusticker nodig. Rijdt u zonder milieusticker? Dan riskeert u in Duitsland een boete.

Laatste artikelen

noodhamer tegen ruit

Uitgelicht: de beste plek voor een noodhamer

Lees meer
Deuk in auto

Stijgt de premie na autoschade? Niet altijd!

Lees meer
Motorkap checken

Help! Mijn auto maakt een raar geluid

Lees meer

Umweltzones

Met bepaalde milieustickers komt u zogenoemde Umweltzones binnen. U plakt de milieusticker op uw vooruit. De kleur van de sticker geeft aan hoe vervuilend uw auto is. De groene sticker is voor milieuvriendelijke auto's. Gele voor minder milieuvriendelijke. U koopt de sticker onderweg bij Duitse TÜV-stations die auto's keuren voor € 12,50, maar ook online.