Onderweg
Onderweg

Tol in Duitsland: in 2020 gaat het gebeuren

Een vakantie in Duitsland is al jaren populair. Maar wie in de toekomst in Duitsland op vakantie gaat of erdoorheen rijdt, moet in de buidel tasten. Want in oktober 2020 gaat Duitsland tol heffen.

  • 14 jan 2019
  • 2 minuten
  • 0

Duitsland maakt tol betalen 'ganz toll'!

Weg met de ouderwetse tolstickers en ingebouwde elektronische tolkastjes. Onze oosterburen willen het de weggebruiker makkelijk maken. En daarom heffen ze straks tol met een vignet. Dit vignet koopt u online en wordt gekoppeld aan uw kenteken. U hoeft het dus niet op uw voorruit te plakken. Door kentekens te scannen controleren de Duitsers of u heeft betaald. 

Hoeveel tol in Duitsland

En de hoogte van de tol in Duitsland? Die ligt waarschijnlijk tussen enkele euro’s voor een 10-dagenvignet tot honderden euro’s voor een jaarvignet. De tol in Duitsland moet de Duitse staatskas spekken met € 500 miljoen per jaar. Wij Nederlanders betalen straks alleen tol voor de nationale snelwegen in Duitsland. En niet voor regionale wegen.

Laatste artikelen

Gevaarlijke weersomstandigheden als sneeuw

Rijtips bij gevaarlijke weersomstandigheden

Lees meer

Vervuilende auto niet welkom

Tol is niet het enige waarmee u in Duitsland rekening moet houden. Steeds meer Duitse steden houden vervuilende auto’s buiten de deur. Wilt u toch in steden als Keulen, Stuttgart en Frankfurt rondrijden? Dan heeft u een milieusticker nodig. Rijdt u zonder milieusticker? Dan riskeert u in Duitsland een boete.

Umweltzones

Met die stickers komt u zogenoemde Umweltzones binnen. U plakt de milieusticker op uw vooruit. De kleur geeft aan hoe vervuilend uw auto is. De groene sticker is voor milieuvriendelijke auto’s. Gele voor minder milieuvriendelijke. U koopt de sticker onderweg bij Duitse TÜV-stations die auto’s keuren voor € 12,50, maar ook online.