Schadevrije jaren leaseauto: tellen mee?

De autoverzekering van een leaseauto staat vaak op naam van de leasemaatschappij. Mag u in dat geval de schadevrije jaren van uw leaseauto meenemen na het einde van het leasecontract?

Onderweg 8 mrt 2021 2 minuten

U krijgt korting op uw premie door schadevrije jaren leaseauto

Rijdt u 1 jaar zonder schade? Dan krijgt u in het volgende verzekeringsjaar 1 schadevrij jaar erbij. Hierdoor kunt u korting krijgen op de premie van uw autoverzekering. Dit noemen wij no-claimkorting. Rijdt u in 1 jaar 1 of meerdere schades? Dan dalen uw schadevrije jaren. En kan uw premie stijgen. In de bonus-malustabel ziet u hoeveel no-claimkorting u bij Centraal Beheer krijgt met uw schadevrije jaren. Ook als uw schadevrije jaren met uw leaseauto heeft opgebouwd.

U kunt uw schadevrije jaren meestal meenemen

Er zijn verschillende leasecontracten. Zo wordt bij financial lease de auto van u. De autoverzekering staat dan gewoon op uw naam. Bij operational lease blijft de auto van de leasemaatschappij. Ook de autoverzekering staat op naam van deze maatschappij. Maar of u nu uw auto operational of financial leaset, uw schadevrije jaren kunt u meestal meenemen.

Leaseverklaring aanvragen

Leaseauto inleveren? Vraag uw leasemaatschappij om een overzicht van schades. En hoe lang u de leaseauto had. Zo kan een verzekeraar de schadevrije jaren voor uw nieuwe autoverzekering bepalen. En hoeveel no-claimkorting u krijgt. Let op: een leaseverklaring is maar een kort geldig.

Man en vrouw maken een praatje