Onderweg
Onderweg

Wat zijn schadevrije jaren in een autoverzekering?

U heeft een autoverzekering en rijdt al jaren zonder schade. Dat noemen wij schadevrije jaren. Maar wat zijn schadevrije jaren nou eigenlijk? En wat leveren ze u op? 

  • 10 okt 2017
  • 2 minuten
  • 0

Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting

Rijdt u 1 jaar zonder schade en staat de autoverzekering op uw naam? Dan krijgt u in het volgende verzekeringsjaar 1 schadevrij jaar erbij en krijgt u de korting die daarbij hoort. Dit noemen wij ook wel ‘no-claimkorting’. U betaalt dus minder premie! In de bonus-malustabel ziet u hoeveel no-claimkorting u krijgt met uw schadevrije jaren. 

Schade aan een ander heeft invloed op uw schadevrije jaren

Heeft u wel schade? Dan dalen uw schadevrije jaren in het volgende verzekeringsjaar. Dit geldt alleen als u schade bij een ander maakt. Of als u schade heeft door een aanrijding of vandalisme.

U krijgt dezelfde no-claimkorting op uw 2e auto

Heeft u 2 auto’s? En verzekert u de 2e auto ook bij ons? Dan  krijgt u dezelfde korting als voor uw 1ste auto. U kunt de korting ook overnemen als u naast uw auto een camper of motor bij ons verzekert. 

Laatste artikelen

noodhamer tegen ruit

Uitgelicht: de beste plek voor een noodhamer

Lees meer

Overzicht leaseauto

Had u een leaseauto? En wilt u uw schadevrije jaren gebruiken voor uw eigen auto? Vraag uw leasemaatschappij dan om een overzicht met de schades die u had met uw leaseauto. En hoe lang u de leaseauto had. Met deze gegevens bepaalt de verzekeraar uw nieuwe schadevrije jaren.

Onze tip

Wilt u uw auto ergens anders verzekeren? Dan neemt u de schadevrije jaren gewoon mee. Heeft u geen autoverzekering meer nodig? Dan kunt u uw schadevrije jaren aan uw partner of kind geven. Hij of zij krijgt dan de no-claimkorting die hoort bij het aantal schadevrije jaren.