Onderweg

Wat zijn schadevrije jaren in een autoverzekering?

Onderweg

U heeft een autoverzekering en rijdt al jaren zonder schade. Dat noemen wij schadevrije jaren. Maar wat zijn schadevrije jaren nou eigenlijk? En wat leveren ze u op? 

10 okt 2017
2 minuten

Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting

Rijdt u 1 jaar zonder schade en staat de autoverzekering op uw naam? Dan krijgt u in het volgende verzekeringsjaar 1 schadevrij jaar erbij en krijgt u de korting die daarbij hoort. Dit noemen wij ook wel 'no-claimkorting'. U betaalt dus minder premie! In de bonus-malustabel ziet u hoeveel no-claimkorting u krijgt met uw schadevrije jaren.

Schade aan een ander heeft invloed op uw schadevrije jaren

Heeft u wel schade? Dan dalen uw schadevrije jaren in het volgende verzekeringsjaar. Dit geldt alleen als u schade bij een ander maakt. Of als u schade heeft door een aanrijding of vandalisme.

U krijgt dezelfde no-claimkorting op uw 2e auto

Heeft u 2 auto's? En verzekert u de 2e auto ook bij ons? Dan krijgt u dezelfde korting als voor uw 1ste auto. U kunt de korting ook overnemen als u naast uw auto een camper of motor bij ons verzekert.

Overzicht leaseauto

Had u een leaseauto? En wilt u uw schadevrije jaren gebruiken voor uw eigen auto? Vraag uw leasemaatschappij dan om een overzicht met de schades die u had met uw leaseauto. En hoe lang u de leaseauto had. Met deze gegevens bepaalt de verzekeraar uw nieuwe schadevrije jaren.

Schadevrije jaren meenemen

Wilt u uw auto ergens anders verzekeren? Dan neemt u de schadevrije jaren gewoon mee. Heeft u geen autoverzekering meer nodig? Dan kunt u uw schadevrije jaren aan uw partner of kind geven.

Schadevrije jaren overdragen

Bij Centraal Beheer kunnen partners onderling jaren overdragen met een afstandsverklaring schadevrije jaren. Schadevrije jaren kunnen van ouder naar kind worden overgedragen met een overdrachtsverklaring. Maar dit kan alleen als het kind als regelmatig bestuurder op de polis van uw Autoverzekering stond.