Twee lachende vrouwen in de auto

Rittendelen: Haarlem - Enschede

Stel, u heeft over 14 dagen dat feestje in Haarlem, maar u woont aan de andere kant van het land. U wilt liever niet terug met het openbaar vervoer. Dan moet u wel heel vroeg weer naar huis om alle aansluitingen te halen. Zelf heeft u geen auto.

Onderweg 1 jul 2017 3 minuten

Geschikt voor lange ritten

Rittendelen is geen vervanger voor een taxi. Die wordt vaker gebuikt voor korte ritten in de stad. Bij rittendelen gaat het meestal over een reis over grotere afstand. Carpoolen van stad naar stad. Ook naar het buitenland. Een speciale app brengt de vraag en het aanbod bij elkaar. Via beschikbare profielen weten deelnemers vooraf al wat meer van elkaar.

Altijd van A naar B

Pakt u toch een hotelletje? Helaas, ook geen optie. U heeft de dag erna een afspraak. Tip: misschien is rittendelen iets voor u. Dat klinkt net zo simpel als het is. Bestuurders geven aan wanneer iemand kan meerijden. Passagiers kijken of er ritten beschikbaar zijn. De brandstofkosten worden uitgerekend en gedeeld. Zo scheelt reizen van A naar B voor iedereen in de portemonnee.

BlaBlaCar

Ook ervaringen en beoordelingen van anderen worden gedeeld. Een belangrijke speler op deze snel groeiende markt van transport is BlaBlaCar. Dat platform telt al 30 miljoen leden en is actief in 22 landen. Even kijken dus: donderdag over 2 weken rond middernacht van Haarlem naar Enschede. Instappen in de buurt van het station zou mooi zijn. Dat gaat wel lukken.

Verzekering voor delers

Een ongeluk, u moet er niet aan denken. Helemaal niet als u passagiers in de auto heeft. Daarom is het verstandig om een inzittendenverzekering af te sluiten. Mocht er iets gebeuren dan zijn de passagiers die u meeneemt verzekerd. En uzelf ook. Een geruststellende gedachte.

Dit is er meeverzekerd

  • Alle mensen die met u meerijden zijn verzekerd as u een ongeluk krijgt
  • De bestuurder is ook verzekerd
  • Ook schade aan bagage is verzekerd
Redacteur Ben

Geschreven door:

Ben