Autorijden in het donker

Driving home for Christmas?

Zit u met uw hoofd ook al bij de kalkoen? De kerstboodschappen? Foute kersttruien? En de familie? Denk er even niet aan als u de weg op gaat. Op deze laatste werkdag voor Kerstmis gebeuren er de meeste ongelukken.

Onderweg 21 dec 2017 2 minuten

Veel ongelukken op laatste werkdag

Uit onze gegevens blijkt dat de laatste werkdag voor Kerstmis een van de gevaarlijkste dagen op de weg is. In 2016 zit die dag in de top 3 van dagen dat er het vaakst schade werd gemeld. 

Zingt en rijdt u als Chris Rea? 

U kent vast wel het kerstliedje ‘Driving home for Christmas’, van Chris Rea. Misschien zingt u wel (luidkeels) mee. Misschien doet u net wel als de zanger in dit lied. En zit u net als hij met uw hoofd bij Kerstmis. Bij het afgelopen jaar. Maar niet bij het verkeer. Bij Chris Rea loopt het goed af. Maar dat is lang niet altijd.

Het is een lange avond

Afleiding en moeheid zorgen vaak voor schade. En om over die kerstborrel maar te zwijgen. Wat misschien ook meespeelt is dat het lang donker is. Het is een van de kortste dagen van het jaar. En dus een van de langste avonden. Waardoor u al snel in het donker rijdt. En zeker als u moe bent, is het dan moeilijk om u te concentreren.
Gezin bij kerstboom

We wensen u fijne dagen

Zodra u uit de auto stapt, kunt u zich weer bezighouden met die kalkoen, de boodschappen en de familie. We wensen u fijne feestdagen toe. Gaat u op eerste of tweede kerstdag nog de weg op? Dat zijn de veiligste dagen van het jaar.