Onderweg
Onderweg

Maak en houd uw auto winterklaar: 5 tips

Het vriest buiten. Binnen is het heel gezellig. Maar met dit weer is het belangrijk dat u wel goed voorbereid bent. Wat kunt u doen om uw auto de winter door te helpen?

  • 17 nov 2017
  • 3 minuten
  • 0

1. Dat wordt krabben

Heeft het een nacht gevroren? Dan ziet u de bui al hangen. Dat wordt krabben! Als u daar geen zin in heeft, kunt u ook een speciale autodeken kopen. Of u koopt een flesje ruitenontdooier.

2. Bevroren sloten

Dat overkomt u weer: u komt de auto niet in vanwege bevroren sloten. Leg dan een zakje warm water op de sloten. U kunt ook de föhn erop zetten of slotontdooier gebruiken. Zo bent u snel weer onderweg.

3. Vervang uw ruitensproeiervloeistof

Ook de ruitensproeiervloeistof kan een wisselbeurt gebruiken. Vaak zit er namelijk zomervloeistof in het reservoir. Dit kan makkelijk bevriezen. Kies daarom voor de antivriesvariant. Zo kunt u dit probleem voorkomen.

Laatste artikelen

noodhamer tegen ruit

Uitgelicht: de beste plek voor een noodhamer

Lees meer
Deuk in auto

Stijgt de premie na autoschade? Niet altijd!

Lees meer
Motorkap checken

Help! Mijn auto maakt een raar geluid

Lees meer

4. Startproblemen

U moet op tijd op uw werk zijn, maar de auto start niet door de vrieskou. Ga niet zelf aan uw auto sleutelen. Met de app van RoadGuard komt er snel een specialist langs om u te helpen.

5. Handrem bevroren

Het lijkt misschien eng. Maar als de handrem bevroren is, kunt u hem gewoon aantrekken. Zo breekt u het ijs. Werkt dit niet? Laat dan de motor even draaien zodat de auto weer warm wordt.