Onderweg
Onderweg

Auto in het weekend verzekeren: simpel online

U wilt uw droomauto kopen. Maar het is zondag. En uw verzekeraar is telefonisch bereikbaar tot en met zaterdag. In Nederland bent u verplicht om uw auto direct te verzekeren als u er in rondrijdt. Wat nu? Wij zochten het uit.

  • 6 sep 2017
  • 3 minuten
  • 0

Uw auto verzekeren buiten kantoortijden kan online

Veel mensen kopen hun auto in het weekend. Vanaf het moment dat de auto op uw naam staat, moet deze ook verzekerd zijn. Online berekent u makkelijk uw premie. Ook sluit u een autoverzekering online heel simpel af. Ook buiten kantooruren. Dit betekent dat uw auto direct verzekerd is. Het hele jaar door, 24 uur per dag. De verzekeraar bekijkt daarna uw aanvraag. En wordt de aanvraag toch nog afgewezen? Dan krijgt u bericht.

Tweedehands auto kunt u ook verzekeren op zondag

Stel: u koopt op zondagmiddag een tweedehands auto die u op Marktplaats zag. U wilt de auto overschrijven op uw naam om eigenaar te worden. Een kenteken overschrijven kan bij 1 van de 900 postkantoren in Nederland. Na de overschrijving kunt u direct online een autoverzekering afsluiten. Uw auto verzekeren in het weekend is dus geen probleem.

Laatste artikelen

Fiets aan de gracht

Fiets kwijt? Vind hem sneller terug!

Lees meer
Wintersport kinderen

Wintersport: hoe blijft het gezellig in de auto?

Lees meer
Auto opanmaken

Auto wegdoen: inruilen, verkopen of slopen?

Lees meer

Download uw groene kaart

Als u een autoverzekering afsluit voor uw auto, krijgt u een groene kaart. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs. U krijgt de groene kaart digitaal of via de post. 

Groene kaart uitprinten

Bent u klant van Centraal Beheer? Dan kunt u de groene kaart voor uw auto via Mijn Centraal Beheer meteen downloaden en uitprinten.