Extra Pensioen Sparen

Deposito openen

  • Aantrekkelijke vaste rente
  • Zekerheid over uw eindkapitaal
  • Binnen 1 minuut geregeld
  • Geen kosten
Open deposito
Over het geld van uw Extra Pensioen Sparen ontvangt u standaard variabele rente. U kunt ook kiezen voor een vaste rente. Daarmee kan uw lijfrentekapitaal sneller groeien. Een ander voordeel: u bent zeker van het eindbedrag!

Met een deposito ontvangt u een vaste rente

U zet al het geld van uw Extra Pensioen Sparen óf een deel ervan in een deposito. We schrijven de rente jaarlijks bij op uw deposito. Dat doen we op de datum waarop het deposito gestart is.
Bekijk depositorentes

Een deposito is onderdeel van uw Extra Pensioen Sparen

Geld dat u inlegt in Extra Pensioen Sparen staat op een spaarrekening. Naast deze spaarrekening kunt u 1 of meer deposito’s openen. Het gekozen bedrag gaat dan van de spaarrekening naar het deposito. Aan het eind van de looptijd verhuist het eindbedrag van uw deposito vanzelf naar de spaarrekening van uw Extra Pensioen Sparen.

U kiest zelf de looptijd en de rente

Meestal (maar niet altijd!) geldt: hoe langer de looptijd, hoe hoger de rente. En hoe groter dus de aanvulling op uw AOW of pensioen. In Mijn Centraal Beheer  ziet u welke looptijden ú kunt kiezen. Nog geen account voor Mijn Centraal Beheer? Ook dat regelt u snel en gemakkelijk.

Bijna alle looptijden zijn mogelijk

U kunt een looptijd kiezen van 1 tot 25 jaar. De maximale looptijd is ook afhankelijk van de einddatum en de doeldatum van uw Extra Pensioen Sparen. Is de doeldatum van uw Extra Pensioen Sparen eerder dan de einddatum? Dan kunt u in Mijn Centraal Beheer of in onze app zelf eenvoudig uw doeldatum aanpassen.

Een deposito opent u wanneer u wilt

U kunt een deposito openen zodra u het rekeningnummer heeft van uw Extra Pensioen Sparen en er geld op uw rekening staat. Elk bedrag is mogelijk, vanaf € 500,-. U betaalt geen afsluitkosten voor een deposito.

Combineren is makkelijk

Misschien wilt u niet al het geld vastzetten in een deposito. Of u wilt een deel in een deposito met een kortere looptijd en een deel in een deposito met een langere looptijd. Om wat voor reden dan ook. Het kan allemaal.
Open deposito