Talentmanagement - Open - Centraal Beheer Zakelijk

Open over talent­management

U gebruikt het talent binnen uw organisatie graag zo goed mogelijk. Hoe doet u dat? Hoe zorgt u ervoor dat mensen zich verder kunnen ontwikkelen? Dat u uw mensen op de juiste plek inzet? Nu, maar ook over 5 of 10 jaar. Wat betekent strategische personeelsplanning voor u?

De ontwikkelingen in de arbeids­markt zijn spannend en tegen­strijdig

U leest veel over reorganisaties, saneringen en bezuinigingen. Tegelijkertijd hoort u vaker dat er op korte termijn een krapte ontstaat voor bepaalde functies. 1 op de 5 medewerkers van bedrijven met meer dan 500 mensen in dienst is boven de 50 jaar.

Hoe vangt uw bedrijf dit op? Lukt dat met scholing en interne doorstroom? Neemt u op tijd nieuwe mensen aan? Open helpt u om een antwoord te vinden op deze belangrijke vragen.

Uw werknemers moeten zich kunnen blijven ontwikkelen

De markt verandert snel. Dat betekent dat ook de kennis en ervaring die uw mensen nodig hebben steeds sneller veranderen. Uw werknemers moeten zich blijven ontwikkelen. Om aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt. Een leven lang leren wordt dat ook wel genoemd. Hoe doet u dat? Welke mogelijkheden biedt u uw werknemers hiervoor? Open laat u zien hoe uw collega’s het aanpakken.

Open Talentontwikkeling

Talentontwikkeling: kijk ook goed naar wat je in huis hebt!

De arbeidsmarkt trekt aan. Goede werknemers zijn gewild en schaarser dan voorheen. Er wordt aan ze getrokken en overal worden aanbiedingen gedaan. Alleen op LinkedIn bulkt het al van de openstaande vacatures. Dat brengt een gevaar met zich mee.

Lees Martine's blog

 

 

(055) 579 8111

U kunt ons vandaag bereiken tot 17.30 uur

E-mail

Stuur ons een e-mail.

Gebeld worden

Wij bellen u.