Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het Rente Vast Plan? Hieronder leest u vragen die ons veel gesteld worden. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Belt u dan gerust met ons: (055) 579 8100. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.30 uur.

Ja. Wij spreken vooraf met u af welke uitkering u na de einddatum krijgt.

Ja, dat kan. Wij moeten hierbij wel rekening houden met de belastingregels. Wij adviseren u graag over uw mogelijkheden.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wilt u toch graag een nieuw bedrag storten? Dan openen we een nieuw Rente Vast Plan voor u.

Ja, dat kan. U kunt de einddatum van uw Rente Vast Plan vervroegen. Kijkt u voor de voorwaarden in het afkoopschema dat u bij uw offerte ontvangt.

Overlijdt u voordat u een uitkering krijgt van de verzekering? Bij het afsluiten van het Rente Vast Plan kunt u kiezen uit 2 varianten.

  • Uw nabestaanden ontvangen een afgesproken bedrag bij uw overlijden.
  • Uw nabestaanden ontvangen 85% van de inleg. U ontvangt bij leven een hoger kapitaal op de einddatum.

Vroeger zaten deze kosten in het product. Nu ziet u duidelijk hoeveel we voor onze dienstverlening rekenen. Sluit u na het advies geen product bij ons? Dan betaalt u wel de advieskosten. In het Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen leest u hier meer over.

Centraal Beheer is een verzekeraar. De kans is erg klein dat een verzekeraar failliet gaat. De eisen die DNB aan verzekeraars stelt om op lange termijn aan de verplichtingen te voldoen, zijn hoger dan voor een bank. Bij faillissement van een verzekeraar geldt geen garantiestelsel. Voordat een verzekeraar failliet dreigt te gaan, probeert De Nederlandsche Bank (DNB) de verzekeringsverplichtingen over te dragen aan een financieel gezonde verzekeringsmaatschappij.