Rente Vast Plan

 

Heeft u vrijkomend lijfrente- of pensioenkapitaal? En wilt u nog geen uitkering ontvangen maar verder sparen? Of wilt u uw beleggingsverzekering omzetten naar een garantieverzekering? Dan past Rente Vast Plan misschien bij u.

Let op! Het kapitaal moet wel opgebouwd zijn bij Achmea. Is dit niet het geval? Dan is Extra Pensioen Sparen wellicht een mogelijkheid.

Zo werkt Rente Vast Plan

Met Rente Vast Plan laat u uw vrijkomend kapitaal groeien. U spreekt dan met ons af hoe lang u uw lijfrentekapitaal apart wilt zetten. En welk bedrag u op de einddatum krijgt. Na de einddatum moet u het opgebouwde kapitaal omzetten in een periodieke uitkering. Dit is een vaste uitkering die u krijgt over een afgesproken periode. Zo geniet u dus op een later moment van uw geld. Bijvoorbeeld als aanvulling op uw pensioen.

Eénmalige of periodieke uitkering van uw eindkapitaal

Centraal Beheer biedt voor uitkering de producten Extra Pensioen Inkomen en Garantie Inkomen. Maar u kunt dit ook regelen bij een andere bank of verzekeraar. Soms kunt u het gehele bedrag in één keer laten uitkeren. Dat is afhankelijk van de belastingregels die voor u gelden. Bij een periodieke uitkering kunt u kiezen voor een levenslange of een tijdelijke uitkering. Kiest u een tijdelijke uitkering? Dan kunnen wij u aangeven welke tijdelijke uitkering fiscaal is toegestaan. De uitkering die u ontvangt, is een netto uitkering. Dit betekent dat wij voor u de loonbelasting en premies inhouden.

  • Rente Vast Plan is een lijfrenteverzekering waarin u alleen een éénmalige storting kunt doen (koopsom).
  • De minimum inleg is € 1.361,34.
  • Rente Vast Plan heeft een vast eindkapitaal.
  • De minimale looptijd is 3 maanden.
  • U kiest zelf wat uw dekking bij overlijden is.

Heeft u vrijkomend kapitaal uit een bestaand Rente Vast Plan?

Dan kunt u deze meestal kosteloos verlengen. Wilt u meer hierover weten, neem dan contact met ons op.

Wat gebeurt er als u overlijdt?

Wilt u meer zekerheid voor uw nabestaanden? Of wilt u zoveel mogelijk kapitaal opbouwen? Aan u de keus. Die keuze is van invloed op de waarde van de polis bij het in leven zijn. Hoe meer risico u wilt nemen, hoe hoger het eindkapitaal van Rente Vast Plan bij leven. Maar hoe lager het eindkapitaal bij overlijden.

Er zijn 2 mogelijkheden:

  • Uw nabestaanden ontvangen een afgesproken bedrag bij uw overlijden.
  • Uw nabestaanden ontvangen 85% van de inleg. U ontvangt dan bij leven een hoger kapitaal op de einddatum. Overlijdt u voor de einddatum en er is € 10.000,- ingelegd? Dan wordt er € 8.500,- uitgekeerd aan uw nabestaanden.

Wilt u onze Kapitaalverzekering Rente Vast Plan vergelijken met andere aanbieders?