Ontslagvergoeding

Maak het bedrag van uw ontslagvergoeding groter

U bent ontslagen? Misschien krijgt u dan een ontslagvergoeding, afkoopsom of schadeloosstelling. Wilt u meer geld uit deze vergoeding halen? U weet met het Garantie Inkomen zeker dat u een hoger bedrag krijgt. We spreken een vast bedrag met u af.

Wat zijn uw voordelen?

U kunt uw ontslagvergoeding omzetten in een vaste uitkering. Dit levert u vaak voordeel op. U hoeft dan minder belasting te betalen over de vergoeding. En u krijgt zo een extra aanvulling op uw inkomen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld eerder stoppen met werken. Of u maakt het bedrag van uw pensioen hoger. U bepaalt zelf hoe lang de uitkering loopt. U kiest ook zelf of u uw nabestaanden meeverzekert.

Services bij uw ontslagvergoeding

Heeft u vragen over de besteding van uw ontslagvergoeding? U kunt ons bellen via telefoonnummer (055) 579 8100. We zijn er op maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 20.00 uur. En op vrijdag tussen 8.00 uur en 18.00 uur.

U krijgt van onze deskundige medewerkers een deskundig advies op maat. Dit advies past bij uw persoonlijke situatie en wensen. U bekijkt samen met de adviseur wat u het beste met uw ontslagvergoeding kunt doen. Wat is het meest voordelig voor u? Van tevoren spreken we met u een vast bedrag af voor uw uitkering.

Veelgestelde vragen

Wilt u weten wat u het beste kunt doen met uw ontslagvergoeding? Hieronder vindt u een aantal vragen die wij vaak horen. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan gerust onze Klantenservice: (055) 579 8100.

Er zijn 3 mogelijkheden als u een ontslagvergoeding krijgt:

  • U laat uw werkgever de ontslagvergoeding in één keer betalen. Dit is niet aantrekkelijk, omdat u vaak veel belasting moet betalen.
  • U kiest voor een uitkering die u direct laat ingaan. Zo heeft u een aanvulling op uw inkomen. U kiest dan voor het Garantie Inkomen.
  • U kiest voor een uitkering die u in de toekomst gebruikt. Bijvoorbeeld om uw pensioen aan te vullen. U kiest dan voor het Rente Vast Plan.

Ja, u kunt het bedrag van uw ontslagvergoeding groter laten worden. Dit kan als u nu nog geen uitkering in 1 keer of een vaste uitkering wilt. U kunt het bedrag van uw ontslagvergoeding dan laten groeien in het Rente Vast Plan. Met het RenteVast Plan krijgt u een uitkering van het geld op een later moment. U bepaalt zelf welk moment dit is. De ontslagvergoeding moet ingaan uiterlijk in het jaar waarin u 65 jaar wordt. U zet het geld apart in het Rente Vast Plan. Het geld groeit met rente tot een bedrag dat we afspreken.

Ja, u betaalt altijd belasting over uw ontslagvergoeding. Hoeveel belasting u betaalt hangt af uw situatie.

  • Krijgt u de ontslagvergoeding in één keer van uw (ex-)werkgever? Dan moet hij belasting en sociale premies van uw ontslagvergoeding aftrekken. Het bedrag van de belasting en sociale premies kan oplopen tot 52%.
  • Kiest u voor een uitkering in verschillende termijnen? En gaat de uitkering direct in? Dan betaalt u ook belasting. Vaak betaalt u dan minder belasting, omdat het bedrag per keer lager is.
  • Kiest u voor een uitkering in verschillende termijnen? En gaat de uitkering pas later in? Dan betaalt u belasting op het moment dat u de uitkering ontvangt. Vaak betaalt u ook in deze situatie minder belasting. Omdat het bedrag per keer lager is. Of omdat uw salaris in die periode lager is.

U betaalt geen extra kosten als u de uitkering krijgt. We spreken van tevoren een vast bedrag als uitkering met u af. In dat bedrag hebben we onze kosten al verwerkt. U betaalt dus geen extra kosten meer.

U krijgt uw uitkering in termijnen. We spreken van tevoren af vanaf wanneer u uw uitkering krijgt. We spreken ook af in welke termijnen u de uitkering wilt krijgen. U kunt zelf keuzes maken. Zo bepaalt u zelf hoe lang de uitkering loopt. U bepaalt ook of u de uitkering direct in laat gaan of op een later tijdstip. Ook kunt u afspreken dat de uitkering na uw overlijden overgaat op uw partner.

of

Heeft u nog vragen?

U kunt ook kijken of uw vraag bij onze veelgestelde vragen staat.

Bel ons

(055) 579 8100

Laat ons u bellen