Uw pensioenkapitaal

Garantie Inkomen Pensioen

Met Garantie Inkomen Pensioen kunt u 1 of meer pensioenkapitalen gebruiken voor een pensioenuitkering. Een ouderdomspensioen of een prepensioen. Dat is afhankelijk van uw pensioenverzekering.

Het bedrag van uw pensioenkapitaal

U krijgt op vaste momenten informatie over de hoogte van uw pensioenkapitaal. In elk geval 6 maanden voor de einddatum. En vaak óók 3 maanden voor de einddatum. Zodra u weet welk pensioenkapitaal u ongeveer heeft, kunt u bekijken hoe hoog uw pensioenuitkering wordt.

Meer pensioenkapitalen

Met Garantie Inkomen Pensioen van Centraal Beheer kunt u ook verschillende pensioenkapitalen samenvoegen. Zodat u uw totale pensioenkapitaal gebruikt voor 1 pensioenuitkering. Het maakt niet uit of de pensioenkapitalen zijn opgebouwd bij Centraal Beheer of ergens anders.

Meestal voordeliger

Door pensioenkapitalen samen te voegen worden er maar 1 keer kosten berekend. Daardoor levert 1 grote uitkering u meestal een hoger maandbedrag op dan meer kleine uitkeringen samen. Bovendien is het wel zo overzichtelijk als u elke maand 1 bedrag ontvangt op uw bankrekening.

Goed regelen

Kiest u voor samenvoegen? En komen de pensioenkapitalen niet op dezelfde datum vrij? Kies dan eerst een datum waarop uw pensioenuitkering moet starten. Daarna neemt u contact op met de pensioenuitvoerders om vervroegen of uitstellen  te regelen.

Voor ouderdomspensioen of voor prepensioen

Een pensioenkapitaal is óf bestemd voor een levenslang ouderdomspensioen óf voor prepensioen. Dat staat in de informatie die u kreeg van Centraal Beheer, Avéro Achmea, Interpolis of een andere pensioenverzekeraar. Garantie Inkomen Pensioen is geschikt voor beide pensioensoorten.
Met een partnerpensioen stelt u veilig dat uw partner na uw overlijden een pensioenuitkering heeft. Bij een levenslang ouderdomspensioen met Garantie Inkomen Pensioen is het partnerpensioen 70% van het bedrag dat u zou ontvangen. Heeft uw partner de extra zekerheid van een partnerpensioen niet nodig? Dan kunt u er in overleg met uw partner van afzien. U krijgt dan zelf een hogere pensioenuitkering.
Garantie Inkomen Pensioen van Centraal Beheer kunt u al 3 maanden voor de ingangsdatum online afsluiten. Heeft u uw pensioenuitkering gekozen en Garantie Inkomen Pensioen afgesloten? Dan krijgt u vanaf de startdatum uw pensioenuitkering steeds rond de 25e van de maand.