Uw pensioen­kapitaal

Garantie Inkomen Pensioen

Met Garantie Inkomen Pensioen kunt u 1 of meer pensioen­kapitalen gebruiken voor een pensioen­uitkering. Een ouderdoms­pensioen of een prepensioen. Dat is afhankelijk van uw pensioen­verzekering.

Het bedrag van uw pensioen­kapitaal

U krijgt op vaste momenten informatie over de hoogte van uw pensioen­kapitaal. In elk geval 6 maanden voor de einddatum. En vaak óók 3 maanden voor de einddatum. Zodra u weet welk pensioen­kapitaal u ongeveer heeft, kunt u bekijken hoe hoog uw pensioen­uitkering wordt.

Meer pensioen­kapitalen

Met Garantie Inkomen Pensioen van Centraal Beheer kunt u ook verschillende pensioen­kapitalen samenvoegen. Zodat u uw totale pensioen­kapitaal gebruikt voor 1 pensioen­uitkering. Het maakt niet uit of de pensioen­kapitalen zijn opgebouwd bij Centraal Beheer of ergens anders.

Meestal voordeliger

Door pensioen­kapitalen samen te voegen worden er maar 1 keer kosten berekend. Daardoor levert 1 grote uitkering u meestal een hoger maandbedrag op dan meer kleine uitkeringen samen. Bovendien is het wel zo overzichtelijk als u elke maand 1 bedrag ontvangt op uw bankrekening.

Goed regelen

Kiest u voor samenvoegen? En komen de pensioen­kapitalen niet op dezelfde datum vrij? Kies dan eerst een datum waarop uw pensioen­uitkering moet starten. Daarna neemt u contact op met de pensioen­uitvoerders om vervroegen of uitstellen  te regelen.

Voor ouderdoms­pensioen of voor prepensioen

Een pensioen­kapitaal is óf bestemd voor een levenslang ouderdoms­pensioen óf voor prepensioen. Dat staat in de informatie die u kreeg van Centraal Beheer, Avéro Achmea, Interpolis of een andere pensioen­verzekeraar. Garantie Inkomen Pensioen is geschikt voor beide pensioen­soorten.
Met een partnerpensioen stelt u veilig dat uw partner na uw overlijden een pensioen­uitkering heeft. Bij een levenslang ouderdoms­pensioen met Garantie Inkomen Pensioen is het partner­pensioen 70% van het bedrag dat u zou ontvangen. Heeft uw partner de extra zekerheid van een partner­pensioen niet nodig? Dan kunt u er in overleg met uw partner van afzien. U krijgt dan zelf een hogere pensioen­uitkering.
Garantie Inkomen Pensioen van Centraal Beheer kunt u al 3 maanden voor de ingangsdatum online afsluiten. Heeft u uw pensioenuitkering gekozen en Garantie Inkomen Pensioen afgesloten? Dan krijgt u vanaf de startdatum uw pensioen­uitkering steeds rond de 25e van de maand.