Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Hieronder leest u enkele vragen die ons veel gesteld worden. Onder elke vraag leest u ons antwoord. Staat uw vraag er niet bij? Belt u ons dan gerust: (055) 579 8100. Dat kan van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.30 uur.


Vragen over advies en offertes

Om u een persoonlijk advies te kunnen geven, heeft onze adviseur informatie van u nodig. Bijvoorbeeld over uw inkomen, persoonlijke situatie, (woon)lasten en uw eigen middelen. Op basis van deze informatie ontvangt u een passend advies.

De gegevens die u verstrekt voor het adviesgesprek gebruiken wij alleen voor het advies. Uw gegevens behandelen wij vertrouwelijk. Wij gebruiken uw gegevens dus niet voor andere doeleinden.

Uiteraard houden we ons aan de regels die hiervoor gelden, zoals:
- de Wet bescherming persoonsgegevens en
- de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen.

Nee, dat kan niet. Om een persoonlijk advies te kunnen geven, wordt een adviesgesprek ingepland. Wij brengen hiervoor kosten in rekening. Wilt u een berekening of algemene informatie? Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening.

Vroeger zaten deze kosten in het product. Nu ziet u duidelijk hoeveel we voor onze dienstverlening rekenen. Sluit u na het advies geen product bij ons? Dan betaalt u alleen de advieskosten. In het Dienstverleningsdocument Vermogen opbouwen leest u hier meer over.

U kunt vrijblijvend een premieberekening opvragen. Er zijn 2 manieren om een offerte aan te vragen. Met advies of zonder advies.

Wilt u advies? Dan wordt een telefonisch adviesgesprek ingepland. Voor dit adviesgesprek betaalt u altijd kosten. Daarna kunt u een offerte aanvragen. Kiest u voor aanvragen zonder advies? Dan helpen wij u graag dat stap voor stap zelf te regelen. We vinden het namelijk belangrijk dat u een product afsluit dat bij u past. U moet een Kennis- en ervaringstoets invullen waaruit blijkt of u voldoende kennis en ervaring heeft. Daarna kunt u een offerte aanvragen.

Vragen over lijfrenteproducten

Ja, dit is meestal mogelijk. Dit kan fiscale gevolgen hebben.

Dit is afhankelijk van het product dat u bij ons heeft. Bij het Extra Pensioen Inkomen kunt u de lopende uitkeringstermijnen niet aanpassen. Bij het Garantie Inkomen is het wel mogelijk de lopende uitkeringstermijn aan te passen. Hieraan zijn kosten verbonden.

Bij banksparen ontvangt u uitkeringen vanaf een geblokkeerde spaarrekening voor een vooraf vastgestelde periode. Bij een lijfrenteverzekering ontvangt u een verzekerde uitkering. Bij een lijfrenteverzekering kunt u kiezen voor een tijdelijke of levenslange uitkering.

Een ander verschil is wat er gebeurt wanneer u overlijdt. Bij banksparen gaan de uitkeringen over op de nabestaanden. Bij een lijfrenteverzekering stoppen de uitkeringen bij uw overlijden. U kunt de uitkeringen over laten gaan op een tweede verzekerde. U kunt ook een overlijdensrisicoverzekering afsluiten.

U koopt een product aan dat gedurende een bepaalde periode op vaste tijdstippen een vast bedrag uitkeert. Soms kunt u het geld ook in 1 keer krijgen. Dit hangt af van de waarde van uw lijfrentepolis. Het hangt ook af van de belastingregels die golden in het jaar waarin u uw lijfrentepolis heeft gesloten.

Als u een uitkering krijgt van het lijfrentekapitaal, betaalt u automatisch belasting. Wij moeten namelijk de belasting inhouden op uw uitkering. Wat houden we precies in?

  • Een voorheffing loonbelasting. Dit is de inkomstenbelasting die u volgens de Belastingdienst moet betalen.
  • Een zorgpremie. De hoogte van de zorgpremie hangt af van uw inkomen.

De Belastingdienst maakt vooraf een berekening. Soms klopt die niet met uw echte situatie. Heeft u teveel betaald? Dan kunt u dit terugvragen bij de Belastingdienst. Heeft u te weinig betaald? Dan moet u later nog meer betalen. De Belastingdienst informeert u daarover.

Ja, dat kan. U heeft 2 keuzes:

Een overbruggingslijfrente is een uitkering die u over een bepaalde periode krijgt. De uitkering stopt als u de leeftijd heeft dat u met pensioen gaat.