Een bouwdepot aanvragen

U maakt een (ver)bouwplan waarin staat welke kosten u verwacht te maken. U kunt niet meer kosten betalen uit het bouwdepot dan de kosten die in dit plan staan. Vervolgens sluit u een hypotheek af. Of u verhoogt uw bestaande hypotheek. Soms moet u hiervoor naar een adviseur en de notaris. Nadat wij alle stukken hebben ontvangen, openen wij uw bouwdepot.

Rekeningen betalen uit uw bouwdepot

Met het geld uit uw bouwdepot betaalt u de rekeningen voor de bouw of verbouwing van uw huis.
U dient uw rekeningen in via Mijn Centraal Beheer bij ‘Betalingen uit uw bouwdepot’. Of nog makkelijker: met de Centraal Beheer App. Heel eenvoudig en snel. U kunt per keer 5 betalingen aanvragen. Vult u alle gegevens compleet in? Dan betalen wij de rekening binnen 6 werkdagen. U kiest zelf of u het geld op uw eigen rekening wilt ontvangen. Of dat wij het bedrag direct overmaken naar de bankrekening van uw leverancier.
Rekening indienen

Uw (ver)bouwplannen veranderen

Om een bouwdepot te krijgen, maakt u een verbouwplan. Hierin staat welke kosten u gaat maken voor uw (ver)bouwing. Wij betalen alleen de rekeningen voor de kosten die in dit plan staan. Maar plannen kunnen veranderen. De badkamer valt goedkoper uit. Of u wilt uw nieuwe keuken toch iets luxer. Stuur in dat geval een e-mail naar info@centraalbeheer.nl met daarin de veranderingen van uw (ver)bouwplan. Wij kijken dan of de veranderingen in het verbouwplan invloed hebben op de waarde van uw woning. En of er een nieuwe taxatie nodig is. Na goedkeuring kunt u verder met uw verbouwing. En met het indienen van rekeningen.

Uw bouwdepot stoppen

Uw bouwdepot stopt automatisch als het leeg is. Of als de looptijd voorbij is. Wilt u uw bouwdepot zelf stopzetten? Omdat u klaar bent met de verbouwing of de bouw van uw huis? Stuur dan een e-mail naar info@centraalbeheer.nl en vraag ons om uw bouwdepot te stoppen. Het geld dat nog overblijft, gebruiken wij om af te lossen op uw hypotheek. Dit mag u niet gebruiken voor andere uitgaven.