Gemiddelde rente

Hoe werkt het?

 

Lagere risicoklasse kan lagere rente opleveren

De risicoklasse is afhankelijk van de verhouding tussen de hoogte van uw hypotheek en de waarde van uw woning. Hoe hoger de risicoklasse, hoe meer rente u betaalt. Met aflossingen op uw hypotheek, maandelijks of extra, kan uw hypotheek in een lagere risicoklasse komen. Dat kan ook als de waarde van uw woning stijgt. Bij sommige hypotheekverstrekkers krijgt u automatisch een lagere risicoklasse als u genoeg heeft afgelost. Maar dat is niet overal zo. Denkt u dat de risicoklasse omlaag kan doordat uw huis in waarde is gestegen? Neem dan contact op met uw hypotheekverstrekker.

Bij Centraal Beheer

Lost u af op uw Leef Hypotheek? Dan daalt uw rentepercentage vanzelf. U hoeft daar niets extra’s voor te doen. Wij houden het voor u in de gaten. Elke keer als u door aflossen in een lagere risicoklasse valt, verlagen wij uw rentepercentage. En krijgt u de rente waar u recht op heeft. Heeft u een Basis hypotheek of een Plus hypotheek van Centraal Beheer? Houd dan zelf in de gaten of u ondertussen in een lagere risicoklasse valt. Centraal Beheer controleert het in 2 situaties: bij een extra aflossing en bij de start van een nieuwe rentevastperiode.

De Leef Hypotheek is door de gemiddelde rente vaak voordeliger

Is de actuele rente bij een andere hypotheekaanbieder lager? Dan kan de Leef Hypotheek uiteindelijk toch voordeliger voor u zijn. Dat komt doordat onze gemiddelde hypotheekrente lager kan zijn. En dat komt weer door het grote aantal risicoklassen.

De Leef Hypotheek heeft 7 risicoklassen

Daardoor heeft u regelmatig recht op een renteverlaging. Heeft u een hypotheek met NHG of zit u al in de laagste risicoklasse? Dan geldt deze automatische renteverlaging niet. U betaalt dan al de laagste rente.