U kunt om verschillende redenen uw hypotheek oversluiten:

  • U wilt uw rente wijzigen
  • U wilt een hypotheek met andere voorwaarden
  • U bent niet tevreden over uw huidige hypotheekverstrekker

Een hypotheekadviseur geeft u het juiste advies voor uw persoonlijke situatie. Neem daarom altijd contact op met een adviseur.

Gaat u verhuizen naar een andere koopwoning? Dan sluit u uw hypotheek niet over, maar sluit u altijd een nieuwe hypotheek. U bent dan een 'doorstromer'. U kunt uw hypotheek opnieuw sluiten bij uw huidige aanbieder of bij een andere hypotheekaanbieder. Bij Centraal Beheer kunt u wel de rente die u nu betaalt, meenemen als u gaat verhuizen.

U wilt uw rente wijzigen

Wanneer de hypotheekrente laag is, is het de moeite waard om naar uw huidige hypotheek te kijken en uw rente te wijzigen. Wellicht profiteert u dan van een lagere rente en dus lagere maandlasten. Maar vaak moet u de bank een vergoeding betalen voor de rente die de hypotheekaanbieder misloopt. En natuurlijk betaalt u kosten om uw hypotheek opnieuw af te sluiten. Uw adviseur kan u helpen om te berekenen of het oversluiten van een hypotheek in uw situatie voor u gunstig is.

Uw hypotheek oversluiten aan het einde van de rentevast-periode

Zit u aan het einde van uw rentevast-periode, dan kunt u uw hypotheek oversluiten zonder extra kosten. U krijgt van uw hypotheekaanbieder een nieuw aanbod voor een nieuwe rentevast-periode. Maar u kunt ook online hypotheken vergelijken en kijken of een andere hypotheek beter past bij uw situatie. Bij de adviseur kunt u een nieuwe hypotheek sluiten. U gaat ook naar de notaris om uw nieuwe hypotheek te ondertekenen. U betaalt wel voor de diensten van de adviseur en de notaris.