Neem contact op met uw hypotheekadviseur

Bij een overlijden moet u de hypotheek altijd veranderen. Uw adviseur helpt u hier bij en stuurt de aanvraag naar ons op. Vind hier een adviseur bij u in de buurt.

Uw adviseur heeft deze informatie nodig

Voor het wijzigen van uw hypotheek heeft uw adviseur informatie nodig.

Heeft u een losse overlijdensrisicoverzekering?

En is de verzekerde overleden? Dan keert de verzekering uit. Hiermee kunt u een deel van de hypotheek aflossen. Maar u kunt de uitkering ook gebruiken om de maandlasten mee te betalen.

Aan sommige hypotheken is al een overlijdensrisicoverzekering gekoppeld

Bijvoorbeeld aan een spaarhypotheek. Overlijdt u of uw partner? Dan betaalt u een deel of de hele hypotheek met de uitkering van deze verzekering. Uw hypotheeklasten worden hierdoor lager.

Nabestaanden kunnen recht hebben op geld

U krijgt bijvoorbeeld een uitkering uit de Algemene nabestaanden wet (ANW). Of misschien had uw partner een nabestaandenpensioen.

We kijken of u de hypotheek kunt blijven betalen

Heeft u een baan? Blijft dat inkomen gelijk? Of wordt het lager, omdat u minder wilt gaan werken?

Heeft u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)?

En overlijdt uw partner? Dan kunt u soms een woonlastenfaciliteit krijgen (zie www.nhg.nl). Zodat u in uw woning kunt blijven.

Wij passen uw hypotheek aan

Samen met u adviseur bepaalt u hoe uw hypotheek er uit gaat zien. Daarna geeft de adviseur de informatie aan ons door. Wij passen uw hypotheek aan en u ontvangt van ons de wijziging met de nieuwe hypotheekgegevens. Dat duurt ongeveer 4 weken. U ontvangt een Uniform Hypotheekoverzicht. Daarop staan de nieuwe gegevens van uw hypotheek.