Goedkoopste hypotheek

Kies een hypotheek die past bij uw situatie

U kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat u de goedkoopste hypotheek krijgt voor uw situatie.

1. De goedkoopste manier om een hypotheek aan te vragen: Zelf online afsluiten

Een hypotheek bestaat uit kosten van de woning en kosten rondom de aankoop van de woning. Zo betaalt u onder meer overdrachtsbelasting en notariskosten. En u betaalt voor het afsluiten van uw hypotheek. Gaat u naar een adviseur, dan betaalt u tussen de € 1500,- en € 3000,-. Heeft u voldoende kennis van financiële zaken en hypotheken en voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u ook zelf online een hypotheek aanvragen bij Centraal Beheer. U betaalt dan € 495,-. Gaat u online de kosten voor het afsluiten van een hypotheek vergelijken, dan zult u zien dat Centraal Beheer daarmee een van de goedkoopste hypotheken is.

2. Door aflossen word uw hypotheek automatisch goedkoper

Hoe meer u leent, hoe meer risico de geldverstrekker loopt. Hoe meer u aflost, hoe kleiner het risico voor de geldverstrekker wordt. Daarom heeft Centraal Beheer de Thuis Hypotheek ingedeeld in 9 risicoklasses. Valt u door aflossen in een lagere risicoklasse, dan betaalt u automatisch minder rente. Uw hypotheek wordt dus goedkoper. Heeft u een hypotheek met NHG of zit u al in de laagste risicoklasse? Dan kunt u uw rente niet verlagen en heeft u al de goedkoopste hypotheek voor uw situatie.

U kunt eenvoudig berekenen hoeveel rente u gemiddeld gaat betalen over de looptijd van uw hypotheek. Dat is best interessant om te doen. Het kan u namelijk veel geld schelen. Betaalt u bij een andere hypotheekverstrekker een lagere rente, dan kan toch de Thuis Hypotheek van Centraal Beheer goedkoper zijn. Andere hypotheekverstrekkers hebben minder risicoklasses (en dus minder vaak een moment waarop de rente aangepast wordt) en niet alle hypotheekverstrekkers verlagen automatisch de rente als u door aflossen in een lagere risicoklasse valt. Bereken uw voordeel met de gemiddelde rente van Centraal Beheer.

Gemiddelde rente berekenen

3. Pas uw rente aan en maak zo uw hypotheek goedkoper

Heeft u al een tijdje een hypotheek? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om minder te gaan betalen. U kunt ons altijd vragen om een nieuw renteaanbod. Zit u aan het einde van uw rentevast-periode, dan krijgt u automatisch een nieuw aanbod. Wilt u tussentijds uw rente wijzigen, dan betaalt u mogelijk een vergoeding voor renteverlies. Uw adviseur kan berekenen of u op deze manier de goedkoopste hypotheek kunt krijgen voor uw situatie.