Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Bereken eenvoudig het maximale bedrag

Wie een huis wil kopen vraag zich al snel af: ‘hoeveel hypotheek kan ik krijgen?’. Via een adviseur of via online berekeningen kunt u een goede indicatie krijgen van wat u kunt lenen voor een woning. De hoogte van uw maximale hypotheek hangt af van uw persoonlijke situatie: van uw inkomsten en uitgaven, van de koopsom van de woning en van de rente die u gaat betalen.

Uw inkomen

Uw inkomen bepaalt voor een heel groot deel de hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen. Centraal Beheer berekent uw maximale hypotheek aan de hand van uw bruto inkomen. Daarbij is belangrijk of u alleen koopt, of samen met een partner. U kunt een hypotheek aanvragen wanneer u inkomen heeft uit een vast dienstverband of flexibele contracten.

Bent u zelfstandig ondernemer, dan kunt u via uw adviseur de Thuis Hypotheek aanvragen. Uw adviseur gebruikt de inkomensanalyse van Raadhuys om uw hypotheek te berekenen.

Uw uitgaven

Om het antwoord te geven op de vraag: ‘hoeveel hypotheek kan ik krijgen?’ kijken we ook naar uw uitgaven. Niet naar de normale maandelijks uitgaven (zoals voor gas en licht) maar we vragen naar verplichtingen, zoals leningen en alimentatiebetalingen. Ook hoeveel u rood mag staan op uw bankrekening of creditcard neemt Centraal Beheer mee in de berekeningen. Dit bepaalt samen de hoogte van uw maximale hypotheek.

De waarde van het huis

Hoeveel gaat u voor het huis betalen en hoeveel is het huis waard? U kunt een hypotheek krijgen tot 100% van de waarde van de woning. U heeft daarnaast dus altijd eigen spaargeld nodig om uw huis te kunnen financieren.

De rente

Hoeveel hypotheek u kunt krijgen hangt ook af van de rente die u gaat betalen en hoe lang u deze hypotheekrente wilt vastzetten. Kijk hierbij ook naar de gemiddelde rente die u gaat betalen.

Uw hypotheek afsluiten

U kunt bij Centraal Beheer uw hypotheek afsluiten zoals u dat wilt. U kunt via een adviseur de Thuis Hypotheek afsluiten of u sluit zelf online de Thuis Hypotheek af.