Thuis Hypotheek zelf afsluiten

U regelt het zelf voor € 495

Bij Centraal Beheer kunt u uw hypotheek zelf afsluiten voor € 495. U krijgt dan geen advies van een hypotheek­adviseur, maar regelt alles zelf op het tijdstip dat het u uitkomt. Iets voor u?
 • Voor 495,- uw hypotheek zelf afsluiten en besparen op kosten
 • Speciaal voor starters op de woningmarkt
 • Binnen 2 dagen een Voorstel met Renteaanbod in huis
Thuis Hypotheek zelf afsluiten product intro

U heeft kennis nodig van hypotheken

Gaat u een hypotheek zelf afsluiten, dan moet u aantonen dat u kennis van en ervaring met hypotheken hebt. U kent de verschillen tussen een lineaire en een annuïtaire hypotheek. U weet wat er komt kijken bij het samenstellen van een hypotheek en u kent de fiscale regels, zoals hypotheek­rente­aftrek.

Bij een hypotheek zelf afsluiten kiest u zelf:

 • De hypotheek­vorm(en);
 • Of u gebruik maakt van NHG;
 • De rentevast-periode;
 • De looptijd;
 • Of u een verbouwing meefinanciert;
 • Welke aanvullende verzekeringen u nodig heeft.

Dit moet u ook zelf regelen

Er komt veel kijken bij het zelf afsluiten van een hypotheek. U moet bijvoorbeeld zelf een bankgarantie en overdracht bij de notaris regelen. Hou ook rekening met de geldigheid van het renteaanbod. Het is belangrijk dat u binnen de gestelde termijnen reageert. En dat u de documenten op orde heeft die nodig zijn voor het afsluiten van uw hypotheek.

Uw Thuis Hypotheek zelf aanvragen of met advies

Zelf aanvragen

€ 495,-

Online advies via Fiew

€ 700,- + € 495,-

Met advies van hypotheek­adviseur

Tussen € 1.500- en € 3.000,-

Steeds lagere maandlasten na aflossing
Binnen 2 dagen een Voorstel met Renteaanbod
Ook voor doorstromers
Advies over uw hele financiële situatie
Energiebesparende voorzieningen of Energiebespaarbudget
Ook voor nieuwbouw
Ook bij kortdurende erfpacht
Ouder dan 57 jaar
U heeft kennis nodig van hypotheken
Alle stukken zelf aanleveren
Zelf aanvragen Online advies Vind adviseur
Wilt u een hypotheek zelf aanvragen? Wilt u online advies? Wilt u een hypotheek afsluiten m.b.v. een adviseur?

Bekijk de voorwaarden van de Thuis Hypotheek. (pdf)

Let op

Wilt u uw hypotheek later wijzigen, dan moet u altijd advies vragen aan een hypotheek­adviseur. U betaalt hiervoor advieskosten. Dit geldt ook als u uw hypotheek zelf online hebt afgesloten.

Zelf de Thuis Hypotheek aanvragen

In 6 stappen

Een goede hypotheek sluit goed aan op uw persoonlijke situatie. Hoeveel wilt u financieren? En hoeveel kunt u zelf inbrengen? En hoeveel kunt u per maand betalen voor uw hypotheek? Hier moet u goed over nadenken voordat u een hypotheek afsluit. Daarom begeleiden wij u stap voor stap. Om deze beslissingen te nemen heeft u kennis nodig van hypotheken en financiële producten. Heeft u deze kennis? Dan kunt u rustig online een hypotheek afsluiten.

Kunt u zelf een hypotheek afsluiten?

Als u zelf een hypotheek afsluit, heeft u kennis nodig van hypotheken en financiële producten. In deze stap beantwoordt u een paar vragen om dit te bepalen. En kijkt u of de Thuis Hypotheek Online bij u past.

Om u de juiste hypotheek aan te bieden, hebben wij veel gegevens van u nodig. Wij vragen u in deze stap uw informatie door te geven over:

 • Uw persoonsgegevens
 • Uw financiële situatie
 • Uw nieuwe woning

Het is belangrijk dat u die nauwkeurig en naar waarheid invult. Kijk hiervoor in uw eigen administratie of vraag informatie op bij uw werkgever. U kunt de vragenlijst daarom opslaan om later verder te gaan. Zo heeft u alle tijd om rustig alle informatie te verzamelen.

U heeft misschien niet alle informatie bij de hand. Vraag eventueel uw makelaar om hulp of laat een taxatierapport maken.

Hier stelt u uw nieuwe hypotheek samen. Daarvoor heeft u kennis van hypotheken en financiële producten nodig. U moet goed weten wat u wilt met uw financiële toekomst. Komt u er toch niet alleen uit? U kunt altijd kiezen om de hulp van een onafhankelijk hypotheekadviseur in te schakelen. Hiervoor betaalt u wel kosten.

Verzekeringen

Uw hypotheek is een forse financiële verplichting. Als er iets gebeurt, wilt u dat u of uw naasten in uw huis kunnen blijven wonen. Wij leggen uit welke verzekeringen daarbij kunnen helpen. Zo zorgt u er voor dat u zorgeloos kunt blijven wonen in het huis van uw dromen.

In deze stap doet u een test. Hiermee kunt u zien of u voldoende weet over hypotheken en financiële producten om zelf een hypotheek af te sluiten. Als u deze test haalt, kunt u verder met het aanvragen van de hypotheek.

Als u de test heeft afgerond heeft u alle informatie ingevuld die wij nodig hebben om u een passende hypotheek aan te bieden. Om uw aanvraag te beoordelen hebben wij diverse documenten nodig. Denk daarbij aan:

 • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs.
 • Een recente salarisstrook of specificatie van uw uitkering.
 • Een werkgevers­verklaring of een intentie­verklaring
U heeft alle gegevens ingevuld en bent helemaal klaar voor het aanvragen van het ‘Voorstel met Renteaanbod’. Als u dit Voorstel met Renteaanbod wilt ontvangen betaalt u via Ideal € 495,-. Na betaling ontvangt u binnen 2 werkdagen ons Voorstel met Renteaanbod.

U heeft 2 weken om te beslissen of u met het Voorstel met Renteaanbod akkoord gaat.

Wilt u het Voorstel met Renteaanbod van Centraal Beheer gebruiken? Dan ondertekent u het voorstel en stuurt het met de daarin gevraagde documenten naar ons terug. Wij controleren dan alle gegevens en sturen u een Definitief Aanbod. Blijkt bij controle dat wij u geen Definitief Aanbod kunnen doen? Dan betalen wij de eerder betaalde € 495,- niet terug. Dit geldt ook als u zelf afziet van het voorstel.

Het Voorstel met Renteaanbod is vanaf het uitbrengen standaard 4 maanden geldig. U heeft dus 4 maanden de tijd om de nieuwe hypotheek bij de notaris te passeren. Als het nodig is kunt u het voorstel nog eens 2 maanden verlengen.
Wij sturen alle stukken naar uw notaris en maken het geld over naar uw notaris. Bij de notaris tekent u de akte van overdracht en de akte voor uw hypotheek. Vanaf dat moment is uw hypotheek helemaal rond. En het huis van u. Nu kunt u van uw nieuwe huis ook echt uw thuis maken!