Een hypotheek voor zelfstandigen

Afsluiten via uw adviseur

Als zelfstandige is het vaak spannend voor welk bedrag u een hypotheek kunt afsluiten. Bij Centraal Beheer laten we de inkomenstoets door Raadhuys doen. Op basis van hun analyse kan uw adviseur de Thuis Hypotheek van Centraal Beheer voor u aanvragen. En daarmee heeft u een hypotheek die past bij uw situatie. En een voordelige hypotheek, want de rente daalt automatisch als u door aflossen in een lagere risicoklasse terecht komt. Zo hoeft u dus niet om te kijken naar uw hypotheek. Een zorg minder.
 • Lagere maandlasten door gemiddelde rente
 • Binnen 2 werkdagen uw renteaanbod in huis
 • Elk jaar boetevrij 20% extra aflossen
Man en vrouw kijken op de bank naar laptop

Zo werkt aanvragen van uw zelfstandigen hypotheek via een adviseur

In 5 stappen

Het eerste gesprek

De eerste keer op gesprek bij een hypotheek­adviseur kost u meestal niets. U krijgt uitleg over de kosten van het advies en bemiddeling en uitleg over het aanvraagproces. Heeft u een goed gevoel bij de adviseur? Dan ondertekent u meestal een dienstverlenings­document. Daarin staan alle diensten die hij gaat leveren. En wat u dat gaat kosten.

Het advies

In het tweede gesprek gaat uw hypotheek­adviseur dieper in op uw situatie en wensen. Bij deze stap moet de adviseur ook echt weten voor welk huis u de hypotheek nodig hebt. Uw adviseur kan zo een aantal hypotheken uitzoeken die goed bij uw situatie passen. In zijn adviesrapport ziet u welke dit zijn. Hij adviseert u uiteindelijk 1 hypotheek die het meest geschikt is. En dat zou zomaar de Thuis Hypotheek van Centraal Beheer kunnen zijn.

Inkomenstoets door Raadhuys

Veel zelfstandigen hebben een wisselend jaarinkomen. Raadhuys is gespecialiseerd in het maken van een inkomensanalyse van zelfstandige ondernemers. Uw adviseur vraagt bij Raadhuys een inkomenstoets op. Wanneer Raadhuys een positieve advies geeft op het inkomen, kan uw adviseur op basis van dat rapport een hypotheek aan. Centraal Beheer accepteert voor zelfstandigen alleen een inkomenstoets door Raadhuys.
Uiteindelijk beslist u zelf welke hypotheek u neemt. Zodra u een keus heeft gemaakt, vraagt uw adviseur die hypotheek aan. Uw adviseur neemt het aanvraagproces en de voorwaarden van de aangevraagde hypotheek met u door. Lees zelf ook altijd de voorwaarden door want een hypotheek gaat over veel geld. Bovendien zit u er voor een lange tijd aan vast.

Kiest u voor de Thuis Hypotheek?

Uiteindelijk beslist u zelf welke hypotheek u neemt. Zodra u een keus heeft gemaakt, vraagt uw adviseur die hypotheek aan. Uw adviseur neemt het aanvraagproces en de voorwaarden van de aangevraagde hypotheek met u door. Lees zelf ook altijd de voorwaarden door want een hypotheek gaat over veel geld. Bovendien zit u er voor een lange tijd aan vast.
 • Welke rente u gaat betalen
 • Uw mogelijkheden voor rentevast-periodes
 • Welke voorwaarden er gelden
Met een rapport van Raadhuys heeft u zekerheid over ons aanbod. Dat past altijd bij u, en wij wijzen u niet af op inkomen.

Het Voorstel met Renteaanbod is 4 maanden geldig

Vanaf het moment dat het Voorstel met Renteaanbod door Centraal Beheer is gemaakt, krijgt u 4 maanden de tijd om naar de notaris te gaan. Daar ondertekent u dan het koopcontract en de akte voor de hypotheek. U kunt het Voorstel met Renteaanbod met 2 maanden verlengen. U betaalt dan per maand verlenging een percentage van het te lenen bedrag.

Nu is het moment aangebroken waarop u ons alle benodigde informatie en documenten aanlevert. In het Voorstel met Renteaanbod staat precies om welke informatie en documenten het gaat. Denk daarbij aan:

 • Documenten en bewijzen over uw financiële situatie.
 • Rapport van Raadhuys.
 • Een taxatierapport van de woning die u wilt financieren.
 • Een overlijdensrisicoverzekering.
 • Legitimatie

In deze stap regelt u ook alvast een afspraak met uw notaris. Heeft u alles aangeleverd? Dan kijken wij of alles klopt met de aanvraag van uw hypotheekadviseur. Zodra alles in orde is, krijgt u dat direct van ons te horen.

Zodra alle aangeleverde informatie en documenten kloppen, krijgt u ons Definitief Aanbod. Dit Definitief Aanbod vervangt dan het Voorstel met Renteaanbod. U heeft 2 weken om te beslissen of u met dit definitieve voorstel akkoord gaat.

Wat staat erin?

Naast de zekerheden die u al had met het Voorstel voor Renteaanbod, krijgt u met het Definitief Aanbod precies te zien hoe uw hypotheek er uit gaat zien. U heeft nu ook zekerheid over:

 • Het bedrag van de lening.
 • Hoe u de lening aflost.
 • Wanneer u de lening aflost.
Bij de notaris tekent u de akte voor uw hypotheek. En de akte van overdracht. Vanaf dat moment is uw hypotheek helemaal rond.

Onze hypotheek services

Leer alles over hypotheken en gebruik de handige checklist

hypotheek academie

Hypotheek Academie

Goed voorbereid het gesprek aangaan over uw hypotheek? Leer in 1,5 uur wat er komt kijken bij het afsluiten van een hypotheek.

Checklist

Aankoopservice

U gaat een huis kopen. Dat doet u niet elke dag. Wat komt er allemaal kijken bij de aankoop van een huis?


Ja, ik ontvang graag de 7 tips

Vul uw e-mailadres in en ontvang de 7 tips voor het afsluiten van uw hypotheek. En een handige checklist voor uw adviesgesprek.


Goed verzekerd bij Centraal Beheer

Deze verzekeringen zijn ook handig voor een zelfstandige

Arbeidsongeschiktheid zzp

Aansprakelijkheid zzp

Rechtsbijstand zzp

Overlijdensrisico zzp

Pensioen zzp