Uw hypotheek verhogen voor verbouwing

Heeft u al een lopende hypotheek? Dan kunt u deze mogelijk verhogen. Dat kunt u doen via een opname uit een verhoogde inschrijving of door een tweede hypotheek aan te vragen. U moet dan wel naar de notaris. De waarde van uw woning moet dan voldoende zijn of door de verbouwing toenemen. De makelaar maakt een waardebepaling na verbouwing. Op basis daarvan kan uw hypotheek verhoogd worden. Het geld voor de verbouwing stort de hypotheekverstrekker in een bouwdepot. Hieruit kunt u de verbouwing betalen.

Bouwdepot voor de verbouwing van uw nieuwe woning

U wilt een huis kopen en er wat aan verbouwen. Maar u heeft geen eigen geld. U heeft dan een bouwdepot nodig om de verbouwplannen te financieren. Dat kan via uw hypotheek. De waarde van uw woning moet dan wel door de verbouwing toenemen. U kunt uw makelaar vragen om een waardebepaling na verbouwing op te maken. Bij het bepalen van de hoogte van uw hypotheek houdt de hypotheekverstrekker rekening met deze waarde.

Uw bouwdepot beƫindigen of aflossen

Bent u klaar met uw verbouwing en heeft u nog geld in uw bouwdepot? Dan kunt u dit gebruiken om af te lossen op uw hypotheek. Het geld in het bouwdepot mag niet gebruikt worden voor andere zaken dan de woning.

Als uw verbouwingsplannen anders worden

U bespreekt uw verbouwing altijd met uw hypotheekverstrekker. Verandert er iets aan de plannen? Neem dan altijd contact op met uw hypotheekverstrekker. Die kijkt of de veranderingen gevolgen hebben voor u.