Het kan interessant zijn om uw hypotheek over te sluiten. Bijvoorbeeld als de actuele rente een stuk lager is. Of als u geld nodig hebt voor een verbouwing. U kunt ook uw hypotheek willen oversluiten omdat uw persoonlijke situatie wijzigt, bijvoorbeeld door een scheiding of pensioen. We spreken over oversluiten als u in uw huidige huis blijft wonen. Oversluiten houdt in dat u een nieuwe hypotheek afsluit, waarmee u uw huidige hypotheek aflost. Voor het oversluiten van uw hypotheek maakt u kosten.

Kosten voor het oversluiten van uw hypotheek

  • Wilt u tussentijds overstappen op een andere hypotheek met een lagere rente? Dan betaalt u vaak een boete aan uw huidige hypotheekverstrekker. Deze boete is een vergoeding voor de hypotheekrente die de geldverstrekker misloopt.
  • U betaalt kosten voor het in orde maken van uw nieuwe hypotheek. Denk aan de kosten voor uw hypotheekadviseur, een nieuw taxatierapport en de notaris.
  • U betaalt misschien kosten voor de overdracht van uw geld van uw huidige verzekerings-, bank- of beleggingsproduct naar uw nieuwe aanbieder.
  • Soms is het nodig dat u uw verzekeringen aanpast. Ook dit kan u extra geld kosten.