Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen kunt u soms betalen via uw hypotheek. U kunt dan een hypotheek afsluiten tot 106% (in plaats van 100%) van de marktwaarde. U moet wel het volledige extra hypotheekbedrag besteden aan de energiebesparende maatregelen.

Erfpacht

Sommige woningen zijn gebouwd op grond die gepacht is. Voor het gebruik van de grond betaalt de eigenaar van de woning erfpacht. Koopt u de erfpacht af? Dan kunt u de afkoopkosten soms betalen via uw hypotheek.

Bouwkundig rapport

Bij een bestaande woning is het slim om in te schatten welke onderhoudskosten u in de toekomst kunt verwachten. Hiervoor kunt u een bouwkundig rapport laten maken met informatie over de staat van het huis en de te verwachten onderhoudskosten.

Hypotheek voor een verbouwing

Wilt u uw huis verbouwen en heeft u daar geen geld voor? Dan kunt u mogelijk uw hypotheek verhogen. De waarde van de woning na de verbouwing moet dan wel hoog genoeg zijn. U kunt uw makelaar vragen om een waardebepaling na verbouwing te maken.

Overbruggingshypotheek

Heeft u uw oude woning nog niet verkocht? En u wilt de overwaarde van uw oude woning alvast gebruiken voor aankoop van de nieuwe woning? Dat kan met een tijdelijke hypotheek: een overbruggingshypotheek.