Er zijn 3 redenen om naar een adviseur te gaan

  1. U gaat op huizenjacht en u wilt weten wat u kunt lenen of hoeveel u ongeveer kunt bieden waarbij u gebruik wilt maken van de deskundigheid van een adviseur.
  2. U hééft al een bod gedaan op een huis. Nu heeft u een hypotheek nodig waarbij u gebruik wilt maken van de deskundigheid van een adviseur.
  3. U wilt een betere hypotheek voor het huis waarin u al woont waarbij u gebruik wilt maken van de deskundigheid van een adviseur.

U kunt een adviseur bij u in de buurt zoeken, of advies vragen bij uw bank. Misschien kennen mensen uit uw omgeving een goede adviseur.

Kosten hypotheekadviseur

U betaalt de hypotheekadviseur voor het advies. En u betaalt kosten voor het afsluiten van de hypotheek. De kosten van advies verschillen. Gangbare prijzen voor advies liggen tussen € 1.500,- en € 3.000,-. Dit is een stuk duurder dan wanneer u het zelf regelt. Maar heeft u daar voldoende hypotheekkennis voor? En valt u binnen de doelgroep die dat zelf kan doen? Een adviseur kan u vaak meer opties bieden.

Voordelen van afsluiten met een adviseur

  • U krijgt onafhankelijk deskundig advies.
  • De adviseur denkt vooruit voor u en kijkt goed naar uw mogelijkheden, nu en later.
  • Hij neemt u werk uit handen en helpt u bij het invullen van de formulieren die bij de aanvraag horen. Uiteindelijk verzorgt hij de hele aanvraag voor u. Dat kan veel tijd schelen.