Hypotheek afsluiten via een adviseur

Krijg de hypotheek die bij u past

 

Er zijn 3 redenen om naar een adviseur te gaan

  1. U gaat op huizenjacht en u wilt weten wat u kunt lenen of hoeveel u ongeveer kunt bieden waarbij u gebruik wilt maken van de deskundigheid van een adviseur.
  2. U hééft al een bod gedaan op een huis. Nu heeft u een hypotheek nodig waarbij u gebruik wilt maken van de deskundigheid van een adviseur.
  3. U wilt een betere hypotheek voor het huis waarin u al woont waarbij u gebruik wilt maken van de deskundigheid van een adviseur.

U kunt een adviseur bij u in de buurt zoeken, of advies vragen bij uw bank. Misschien kennen mensen uit uw omgeving een goede adviseur.

Zo werkt globaal het afsluiten of oversluiten van een hypotheek met hulp van een adviseur

Tijdens uw eerste gesprek krijgt u meteen al een goed beeld van wat u ongeveer kunt lenen. Daarnaast krijgt u uitleg over de kosten van het advies en bemiddeling. Heeft u een goed gevoel bij de adviseur? Dan maakt u afspraken over welke diensten hij aan u levert. En wat u daarvoor betaalt. Dit eerste gesprek kost u niets.
Zorg dat u uw inkomensgegevens bij de hand heeft. Neem de papieren mee die een beeld geven over uw financiële situatie. Denk aan recente loonstroken, jaaroverzichten, overzichten van leningen als u die heeft.
In het tweede gesprek gaat uw hypotheekadviseur dieper in op uw situatie en wensen. Bij deze stap moet de adviseur ook echt weten voor welk huis u de hypotheek nodig hebt. Uw adviseur kan zo een aantal hypotheken uitzoeken die goed bij uw situatie passen. Meestal krijgt u dan een adviesrapport. Daarin staat ook de hypotheek die het beste bij u past.
Uiteindelijk beslist u zelf welke hypotheek u neemt. Daarna vraagt uw adviseur die hypotheek aan. Hij neemt het aanvraagproces en de voorwaarden met u door. Lees deze zelf ook goed door.
Gaat u akkoord met het aanbod? En heeft u alle stukken die nodig zijn voor de aanvraag aan uw adviseur gegeven? Dan dient uw adviseur de aanvraag definitief in. U krijgt vervolgens het definitieve aanbod.
Is alles gelukt? Dan ondertekent u de akte voor de hypotheek bij de notaris. En is uw hypotheek rond!

Kosten hypotheekadviseur

U betaalt de hypotheekadviseur voor het advies. En u betaalt kosten voor het afsluiten van de hypotheek. De kosten van advies verschillen. Gangbare prijzen voor advies liggen tussen € 1.500,- en € 3.000,-. Dit is een stuk duurder dan wanneer u het zelf regelt. Maar heeft u daar voldoende hypotheekkennis voor? En valt u binnen de doelgroep die dat zelf kan doen? Een adviseur kan u vaak meer opties bieden.

Voordelen van afsluiten met een adviseur

  • U krijgt onafhankelijk deskundig advies.
  • De adviseur denkt vooruit voor u en kijkt goed naar uw mogelijkheden, nu en later.
  • Hij neemt u werk uit handen en helpt u bij het invullen van de formulieren die bij de aanvraag horen. Uiteindelijk verzorgt hij de hele aanvraag voor u. Dat kan veel tijd schelen.

Vind een adviseur bij u in de buurt

Vul uw postcode of woonplaats in

Zoek Adviseur