Mijn Thuis Hypotheek – Centraal Beheer
Formulier wordt geladen ....
Dit formulier maakt gebruik van javascript. Wanneer het formulier niet verschijnt dan is javascript waarschijnlijk niet ingeschakeld op uw browser en kunt u geen gebruik maken van dit formulier. U kunt in dit geval telefonisch contact opnemen met het telefoonnummer: (055) 579 8000

Rente aanpassen

U heeft een Kwartaal Variabele Rente

Verwacht u dat de rente gaat stijgen? Dan kunt u uw Kwartaal Variabele Rente vastzetten. U krijgt dan de rente van de dag waarop wij het formulier ontvangen. De wijziging gaat in op de 1e dag van de volgende maand. Bekijk de vaste rentes waaruit u kunt kiezen. Uw rente vastzetten? Vul het formulier in (pdf).

U heeft een vaste rente

Is de rente die u nu betaalt hoger dan onze actuele rente? U kunt op 4 manieren uw rente aanpassen.

1. U vraagt ons om u alvast een nieuw aanbod te doen

U kunt ons altijd vragen om u een nieuw aanbod te doen. Dat doen we dan voor een bepaalde periode. U kunt dan ook kiezen voor een variabele rente.

U betaalt geen kosten voor bijvoorbeeld de notaris. Maar u betaalt meestal wel een vergoeding voor de rente die wij dan mislopen. Houdt u daar rekening mee. Meer hierover leest u in de brochure Vergoeding voor ons renteverlies (pdf).

Wilt u uw rente tussentijds aanpassen? Vraag een rentevoorstel aan (pdf).

2. U vraagt rentemiddeling aan

U kunt uw hypotheeklasten soms verlagen met rentemiddeling. Of zekerheid kopen omdat u een rentestijging verwacht. U betaalt dan geen vergoeding, want als wij rente mislopen dan verwerken wij die in uw nieuwe rente. Meer hierover leest u in de brochure Vergoeding voor ons renteverlies (pdf).

3. U toont aan dat uw huis meer waard is geworden

Is uw huis meer waard geworden? Dan kunt u misschien de rente van uw hypotheek verlagen. Daardoor dalen uw lasten. U moet wel kunnen aantonen dat uw huis voldoende in waarde is gestegen. Dat doet u meestal met een taxatierapport. Soms is een verklaring van de WOZ-waarde genoeg. Heeft u een hypotheek met NHG? Dan kunt u uw rente niet verlagen. U betaalt dan al de laagst mogelijke rente.

4. U lost extra geld af

Hoe kleiner uw lening in verhouding tot de waarde van uw woning, hoe lager uw rente. Lost u dus extra af? Dan kunt u in een lagere risicoklasse komen. Als dat het geval is, kunnen wij de risico-opslag op uw hypotheek verlagen. Uw rentepercentage gaat dan omlaag. Daardoor dalen uw lasten. Heeft u een hypotheek met NHG? Dan kunt u uw rente niet verlagen. U zit dan al in de laagst mogelijke risicoklasse.

Extra aflossen op uw Thuis Hypotheek

U mag altijd extra aflossen op uw Thuis Hypotheek

Uw schuld daalt en u krijgt zo lagere maandlasten.

Op uw Thuis Hypotheek mag u elk kalenderjaar een bedrag boetevrij aflossen. U kunt tot 20% van de oorspronkelijke lening boetevrij aflossen.

Wilt u meer aflossen?

Heeft u een restschuld meegenomen naar uw Thuis Hypotheek? Dan mag u die onbeperkt aflossen zonder dat u een vergoeding betaalt. In alle andere gevallen betaalt u misschien een vergoeding voor de rente die wij mislopen. Meer hierover leest u in de brochure Vergoeding voor ons renteverlies (pdf).

Extra aflossen op uw Basis of Plus Hypotheek?


Extra aflossen op Basis of Plus Hypotheek

Uw keuze

Uw hypotheek bestaat soms uit meer dan 1 leningdeel. Dan moet u beslissen op welk leningdeel u aflost. Doet u dat niet? Dan kiezen wij voor u. Wij kiezen dan de volgorde waarvoor het meest wordt gekozen:

  1. Aflossingsvrije Hypotheek
  2. Annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek
  3. Kapitaalrekening Eigen Woning Hypotheek
  4. Spaargarant Hypotheek

Gebruik het online formulier

U kunt ook dit online formulier gebruiken om uw extra aflossing aan ons door te geven.

Twijfelt u?

Vind een hypotheekadviseur.

U wilt aflossen op uw:

 • Aflossingsvrije leningdeel
 • Annuïteitenleningdeel
 • Lineaire leningdeel
 • Leningdeel Kapitaalrekening Eigen Woning

Dan geldt:

  1.U maakt het bedrag over naar NL62ABNA0432025804 op naam van Stichting Incasso Achmea Hypotheken.
  2. Vermeld “Extra aflossing [leningdeelnummer]”.
  3. Elke hypotheekvorm heeft een eigen leningdeelnummer. Dit nummer is een ander nummer dan uw hypotheeknummer. Het leningdeelnummer staat op het jaaroverzicht van uw hypotheek.
  4. Zodra uw aflossing op de rekening staat, verlagen wij uw hypotheek.

U wilt aflossen op uw:

 • Spaargarant leningdeel

Dan geldt:

  1. Vul dit aanvraagformulier in.
  2. U ontvangt dan bericht van ons. Daarin vertellen we wat de gevolgen zijn van een extra aflossing. Daarbij houden we ook rekening met de belastingregels.