Mijn Thuis Hypotheek – Centraal Beheer
Formulier wordt geladen ....
Dit formulier maakt gebruik van javascript. Wanneer het formulier niet verschijnt dan is javascript waarschijnlijk niet ingeschakeld op uw browser en kunt u geen gebruik maken van dit formulier. U kunt in dit geval telefonisch contact opnemen met het telefoonnummer: (055) 579 8000

Rente aanpassen

U heeft een Kwartaal Variabele Rente

Verwacht u dat de rente gaat stijgen? Dan kunt u uw Kwartaal Variabele Rente vastzetten. U krijgt dan de rente van de dag waarop wij het formulier ontvangen. De wijziging gaat in op de 1e dag van de volgende maand. Bekijk de vaste rentes waaruit u kunt kiezen. Uw rente vastzetten? Vul het formulier in (pdf).

U heeft een vaste rente

Is de rente die u nu betaalt hoger dan onze actuele rente? U kunt op 4 manieren uw rente aanpassen.

1. U vraagt ons om u alvast een nieuw aanbod te doen

U kunt ons altijd vragen om u een nieuw aanbod te doen. Dat doen we dan voor een bepaalde periode. U kunt dan ook kiezen voor een variabele rente.

U betaalt geen kosten voor bijvoorbeeld de notaris. Maar u betaalt meestal wel een vergoeding voor de rente die wij dan mislopen. Houdt u daar rekening mee. Meer hierover leest u in de brochure Vergoeding voor ons renteverlies (pdf).

Wilt u uw rente tussentijds aanpassen? Vraag een rentevoorstel aan (pdf).

2. U vraagt rentemiddeling aan

U kunt uw hypotheeklasten soms verlagen met rentemiddeling. Of zekerheid kopen omdat u een rentestijging verwacht. U betaalt dan geen vergoeding, want als wij rente mislopen dan verwerken wij die in uw nieuwe rente. Meer hierover leest u in de brochure Vergoeding voor ons renteverlies (pdf).

3. U toont aan dat uw huis meer waard is geworden

Is uw huis meer waard geworden? Dan kunt u misschien de rente van uw hypotheek verlagen. Daardoor dalen uw lasten. U moet wel kunnen aantonen dat uw huis voldoende in waarde is gestegen. Dat doet u meestal met een taxatierapport. Soms is een verklaring van de WOZ-waarde genoeg. Heeft u een hypotheek met NHG? Dan kunt u uw rente niet verlagen. U betaalt dan al de laagst mogelijke rente.

4. U lost extra geld af

Hoe kleiner uw lening in verhouding tot de waarde van uw woning, hoe lager uw rente. Lost u dus extra af? Dan kunt u in een lagere risicoklasse komen. Als dat het geval is, kunnen wij de risico-opslag op uw hypotheek verlagen. Uw rentepercentage gaat dan omlaag. Daardoor dalen uw lasten. Heeft u een hypotheek met NHG? Dan kunt u uw rente niet verlagen. U zit dan al in de laagst mogelijke risicoklasse.

Extra aflossen op uw Thuis Hypotheek

U mag altijd extra aflossen op uw hypotheek. Uw schuld daalt en u krijgt zo lagere maandlasten. Hoeveel u per kalenderjaar zonder vergoeding mag aflossen staat in uw voorwaarden. Lees meer over aflossen