Aansprakelijkheidsverzekering

De aansprakelijkheidsverzekering geldt vaak voor het hele gezin. Na een scheiding sluiten de ex-partners ieder hun eigen aansprakelijkheidsverzekering af. Zijn er kinderen? Dan moeten die op de verzekering van één van de ouders worden meeverzekerd. Vaak is dat de ouder bij wie het kind het meest verblijft. Maar de ouders kunnen hier ook afspraken over maken.

Aansprakelijkheidsverzekering

Inboedelverzekering

Bij een scheiding worden de spullen vaak verdeeld. Blijft één van de ex-partners in het huis wonen? Dan kan die de inboedelverzekering houden. De premie kan wijzigen. Bijvoorbeeld omdat de waarde van de inboedel lager wordt of omdat de gezinssamenstelling verandert. Het is dus handig om opnieuw een berekening te maken.

Opstalverzekering

Heeft u een koophuis? Dan kunt u een opstalverzekering afsluiten. Hiermee verzekert u uw woning, tuin en de vaste onderdelen in uw woning. Een vaste vloer bijvoorbeeld. Blijft u na de scheiding achter in het koophuis waar u beiden in woonden? Dan hoeft u de opstalverzekering alleen maar op uw naam te zetten. Bij veel hypotheekverstrekkers moet u naast de hypotheek ook een opstalverzekering afsluiten. 

Autoverzekering

Heeft u een gezamenlijke auto als u gaat scheiden? Dan gelden de schadevrije jaren alleen voor de ex-partner op wiens naam de auto staat. De andere ex-partner gaat bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering meer premie betalen. En dat kan flink schelen. Bij Centraal Beheer is het mogelijk om de schadevrije jaren bij een scheiding over te dragen aan de ex-partner

Reisverzekering

Na de scheiding gaat u waarschijnlijk niet meer samen op vakantie. U regelt dan beiden uw eigen verzekering. U kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dan bent u altijd verzekerd. Heeft u na de scheiding voorlopig geen plannen om op reis te gaan? Dan kunt u ook wachten. Dat scheelt in de kosten. Als u weer op reis gaat sluit u een kortlopende of doorlopende reisverzekering af. 

Overlijdensrisicoverzekering

Ook na een scheiding kan een overlijdensrisicoverzekering nuttig zijn. Bijvoorbeeld als u kinderen heeft. Bij uw overlijden kan met de uitkering de hypotheek worden afgelost. Of de kinderen kunnen hun studie ermee betalen.  

Rechtsbijstandverzekering

De gezamenlijke rechtsbijstandverzekering dekt bij een scheiding soms de kosten van een mediator. Of een deel ervan. Na de scheiding kunnen de ex-partners ieder een eigen verzekering afsluiten. Kinderen kunnen op de verzekering van één van de ouders worden meeverzekerd.