Schilderen

In welke ruimte gebruikt u welke verf?

Gaat u binnenkort aan de slag met schilderwerk binnen? Houd dan rekening met de verschillende ruimtes in huis. Soms vragen verschillende ruimtes om een ander type verf.
  • Verf op vloeren en trappen moeten tegen een stootje kunnen
  • Sterke hoogglans verf voor buiten trotseert alle weersomstandigheden
  • Kinderen of huisdieren? Ga voor afneembare verf
Schilder met verfwaaier

Veilige verf die tegen een stootje kan

Iedere kamer in huis wordt op een andere manier gebruikt. De badkamer wordt vochtig, in de kinderkamer gespeeld en in elke keuken wordt wel eens gemorst. Dat vraagt om verschillende verfsoorten, die tegen een stootje kunnen. Wanneer gebruikt u welke verfsoort en voor welke ruimte? Wij zetten het voor u op een rij. 

Vloeren en trappen verven

Denkt u er wel eens aan om uw vloer of trap te verven? Het is even een klusje, maar geeft een prachtig resultaat. De belangrijkste eigenschap voor vloer- of trapverf is dat het slijt- en krasvast moet zijn. Twijfelt u of de verf geschikt is? Vraag dan advies aan de schilder. Met de juiste verf kunt u jarenlang genieten van uw schilderklus.

Bescherm uw keukenmuur met een coating of muurverf

Voor een strak resultaat kiezen veel mensen voor een geschilderde achterwand in de keuken in plaats van tegels. Heel mooi, maar u wilt de wand natuurlijk wel goed schoon kunnen maken. Een speciale muurcoating is dan handig. Uw muur wordt afwasbaar en vuilafstotend. Ook bestaat er muurverf, zoals krijt- en kalkverf, die heel geschikt is om in de keuken te gebruiken. En ook nog eens bacterie- en schimmelwerend is. Zo is uw muur bestand tegen uw kooktaferelen.

Houd uw muren mooi met afneembare verf

Heeft u kinderen, dan wilt u zich geen zorgen maken over eventuele vlekken of krassen op de muren. Bovendien moet de verf veilig zijn voor uw kinderen. Er bestaat speciale, afneembare verf die stoot- en krasvast is. En makkelijk schoon te maken. Kies voor verf op waterbasis, daar zit geen terpentine in. En verf zonder parabenen. Zo zijn uw muren beschermd. En kunnen uw kinderen naar hartenlust spelen.

Houd ook rekening met de hal

Ook de hal is een ruimte die u waarschijnlijk veel zo niet dagelijks gebruikt. Kinderen die de vieze schoenen uitdoen en tegen de muur stoten. De hond die langs de muur schuurt, nadat hij buiten in de modder heeft gespeeld. Of jassen op de kapstok die tegen de muur schuren en krassen veroorzaken. Ook in de hal is stoot- en krasvrije verf met een afneembare coating heel geschikt. 

Vinyllatexverf voor badkamers

Douchen, opmaken, tandenpoetsen, naar het toilet of lekker ontspannen in bad. De dag begint en eindigt in de badkamer. Hoe goed uw ventilatiesysteem ook is, de badkamer blijft een vochtige ruimte. Gaat u een vochtige ruimte schilderen? Dan is vinyllatexverf een goede keus. Deze verf beschermt tegen vocht en gaat ook de vorming van schimmel tegen. Zo blijft de badkamer een fijne, gezonde omgeving voor het hele gezin.

Buiten verven

Gaat u buitenshuis aan de slag? Dan moet de verf bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Van 10 graden onder nul tot 35 graden in de zomer. En van veel zon op het zuiden tot wind en regen op het westen. Verf krijgt buiten veel te verduren. Dus een sterke hoogglans verf is aan te bevelen. Hoe beter de kwaliteit van de verf, hoe langer deze meegaat. Houd vooral ook het weer in de gaten voordat u gaat verven. U wilt natuurlijk niet dat uw mooie eindresultaat wordt verpest door de regen.  
Gemakkelijk en goed uw woning laten schilderen? Wij helpen u graag met onze nieuwe dienst Schilderonderhoud. Voor Schilderonderhoud werken wij samen met ZRVCS, een landelijk platform voor ervaren vakschilders.
Voor Schilderonderhoud werken wij samen met ZRVCS.