Schilderplan

Maak een plan voor uw huis

Uw huis schilderen. Best een klus, maar het is belangrijk om uw schilderwerk regelmatig bij te houden. Misschien heeft u meer tijd deze zomer en kunt u zelf aan de slag. Of u besteedt het uit aan een schilder. Wat u ook kiest, het is handig om een plan voor schilderonderhoud te maken. Wij denken graag met u mee.
  • Beken kleur
  • Bezuinig niet op verf
  • Maak een onderhoudsplan

Beken kleur

De verfkleur is heel bepalend voor de houdbaarheid van het schilderwerk. Vooral buiten. Donkere kleuren nemen de warmte van de zon op. Daardoor is donker schilderwerk eerder aan vervanging toe. Wit kaatst het zonlicht terug. Dus dan kunt u langer genieten van een schilderbeurtje! Heeft u een nieuwbouwwoning? Check dan in de papieren van uw huis of en wanneer u mag afwijken van de huidige RAL-kleur.

Bezuinig niet op verf

Goedkoop is duurkoop. U kent dit spreekwoord vast wel. Bij verf klopt dit inderdaad. Bezuinig daarom niet op verf. Ook een goede kwast is belangrijk. Kijk of de haren van de kwast goed vastzitten. Vraag om advies bij uw schilder of verfspecialist. Goede materialen verdienen zich zeker terug.

Maak een onderhoudsplan

Een goed onderhoudsplan is het halve werk. Bekijk de stappen hieronder en maak uw eigen onderhoudsplan.

Schilderonderhoud in 3 stappen

Tijdens een groot schilderonderhoud neemt u uw hele huis onder handen. Is er houtrot? Haal dit dan goed weg en repareer het hout. Gebruik na het plamuren altijd grondverf. Er is ook grondverf in de kleur van uw schilderwerk. Dat is handig. Want dan heeft u al de juiste kleur in de ondergrond zitten. Schuur het houtwerk lichtjes op tussen elke verflaag. Na de grondverf is het verstandig om 2 verflagen met lakverf aan te brengen.
Maak elk jaar het schilderwerk goed schoon. Doe dit met lauwwarm water en een natuurlijk schoonmaakmiddel. U kunt dan gelijk het schilderwerk checken op slechte plekken. Deze slechte plekken kunt u licht opschuren en opnieuw schilderen. Vaak is de zuidkant van uw huis eerder toe aan een extra schilderbeurt. Hoe dat komt? Vraag dat maar aan de zon!
De ideale schildertemperatuur ligt tussen 10 en 25 graden. Daarom is de periode van april tot oktober de beste tijd om uw huis te schilderen. Bij te warm weer droogt de verf te snel en kunnen er blaasjes op de in de verflaag komen. En een regenbui kan uw nieuwe schilderwerk verpesten. Gelukkig blijven verfproducenten hun verf verbeteren. En is er steeds meer verf te koop die u in koude of natte periodes zonder zorgen kunt gebruiken.
Gemakkelijk en goed uw woning laten schilderen? Wij helpen u graag met onze nieuwe dienst Schilderonderhoud. Voor Schilderonderhoud werken wij samen met ZRVCS, een landelijk platform voor ervaren vakschilders.
Voor Schilderonderhoud werken wij samen met ZRVCS.