Woningonderhoud

Duurzaam onderhoud en schilderwerk

Iedereen kan duurzaam leven. Of u nu een dak vol zonnepanelen heeft, een elektrische auto rijdt, afval scheidt of geen plastic tassen meer gebruikt. We dragen allemaal op onze eigen manier bij. Maar wist u dat door uw huis te verven ook duurzaam bezig kunt zijn? We geven een aantal tips over hoe u duurzaam onderhoud en schilderwerk aan uw woning doet.
  • Goed schilderwerk verlengt de levensduur van uw woning
  • Professionele materialen gaan langer mee
  • De juiste hoeveelheid verf zorgt voor minder afval
Duurzame verf

Bescherm uw houtwerk voor langere tijd

Vaak wordt buitenschilderwerk uitgesteld totdat de verf afbladdert. Omdat het een hele uitgave is, veel tijd kost en soms best een geregel is. Maar het is zonde om te wachten tot de verf afbladdert. Uw houtwerk gaat langer mee als u het beschermt met een mooie laklaag. Bovendien ziet uw huis er met goed schilderwerk mooi uit. En is het daarmee meer waard.

Verleng de levensduur met een likje verf

Als u het buitenschilderwerk goed onderhoudt, vallen kosten uiteindelijk lager uit. Zonder goede verflaag trekt regenwater namelijk makkelijker in het hout. En is het gevoeliger voor houtrot. Door houtwerk tijdig en goed te schilderen, hoeft u geen hout onnodig te vervangen. Ook voorkomt u een hogere rekening door houtrotreparatie. Controleer ieder jaar of er kleine reparaties nodig zijn. Vaak is een likje verf of wat opvullen al voldoende.

Duurzame verf zonder schadelijke stoffen

Verf bevat stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Zoals conserveer- en bestrijdingsmiddelen en vluchtige organische stoffen. Steeds vaker wordt verf geproduceerd met een lage hoeveelheid oplosmiddelen. Dat betekent ook minder belasting voor het milieu. Als het kan kiezen schilders daarom voor verf op waterbasis. Verf op waterbasis geeft een mooi en strak effect. Het is geurloos en reageert niet met vervuilde deeltjes in de lucht. Dat zorgt voor een betere luchtkwaliteit in uw huis. Ook krijt- of kalkverf zijn gemaakt van natuurproducten. En geven een mooie, rustieke uitstraling. Beter voor het milieu, en gezonder voor u en uw gezin.

De juiste hoeveelheid vermindert afval

Verf wordt steeds beter van kwaliteit en gaat langer mee. De schilder kan goed inschatten welke verf geschikt is en hoeveel hij nodig heeft. En is er verf over? Dan neemt hij de pot weer mee. Zo geeft u minder geld uit. Heeft u toch een beetje verf over? Breng het dan bij het klein chemisch afval. 

Milieuvriendelijke verpakkingen

Veel leveranciers veranderen hun verpakkingen om verspilling zo laag mogelijk te houden. Zo worden de verfpotten gemaakt van 100 procent gerecycled materiaal. Van het etiket, tot aan het blik zelf. Zo gaat de verfpot langer mee dan alleen tijdens de schilderklus in uw huis.

Vraag het aan de schilder

De schilder geeft u graag advies over welke verf geschikt is voor uw schilderklus. Wilt u bijvoorbeeld buitenschilderwerk op het zuiden laten doen? Dan is sterke lak op terpentinebasis vaak beter. En heeft u kleine kinderen of huisdieren? Kies dan voor afneembare verf. Welke verf u ook kiest, de schilder werkt altijd met professionele verf. Waardoor u langer kunt genieten van het resultaat.
Gemakkelijk en goed uw woning laten schilderen? Wij helpen u graag met onze nieuwe dienst Schilderonderhoud. Voor Schilderonderhoud werken wij samen met ZRVCS, een landelijk platform voor ervaren vakschilders.
Voor Schilderonderhoud werken wij samen met ZRVCS.