Woning Onderhoudsplanner

Ook voor de handige Harry's

 • Een ingevulde Onderhoudsplanner. Beantwoord alleen een paar simpele vragen over uw woning
 • Kosteloos en persoonlijk
 • Herinneringen per mail, zodat u weet dat er een onderhoudsklus op de planning staat
In ongeveer 3 minuten gepiept
Woning Onderhoudsplanner

Een handige planning voor uw woningonderhoud

In een goed onderhouden huis woont u een stuk lekkerder. Met deze handige tool ontvangt u een planning voor uw woningonderhoud. Gewoon vanuit uw luie stoel. In de planner ziet u welk onderhoud wanneer gepland staat. En krijgt u een berichtje met uitleg als het tijd is voor een onderhoudsklus. Wilt u graag in uw luie stoel blijven zitten? Uitbesteden van de klussen kan natuurlijk ook.

Ontdek de Woning Onderhoudsplanner

Still video onderhoudsplanner

Bekijk de video en ontdek hoe de Onderhoudsplanner werkt.

Voordelen van uw huis onderhouden met een plan

Meer woonplezier in een goed onderhouden huis

Er zijn veel goede redenen om uw woningonderhoud te plannen en uw huis op tijd een onderhoudsbeurt te geven. Wij zetten er 3 voor u op een rij:

Voorbereid op onderhoudskosten

Vaak kost het onderhouden van uw woning geld. Zeker als u het uitbesteedt. Als u onderhoud plant, kunt u alvast sparen voor kosten van het onderhoud in de toekomst.

Meer woonplezier en minder kans op vervelende verrassingen

Een verstopte regenpijp of een lekkend dak. Vaak is dit te voorkomen. Door op tijd de dakgoot leeg te maken, verstopt de regenpijp niet. En de dakpannen controleren en goed leggen, kan lekkage vaak voorkomen.

Goed gedekt door goed onderhoud

Schade is niet altijd te voorkomen. Een verzekering vergoedt veel schade aan woningen. Maar dan moet het huis wel goed onderhouden zijn. Schade door slecht onderhoud wordt vaak niet vergoed. Dat is dubbel pech! Voorkom dit door uw huis op tijd te onderhouden.

Veelgestelde vragen

De Woning Onderhoudsplanner plant onderhoud voor binnen en buiten uw huis. 

Wel in uw planner

 • Dak en over zonnepanelen als u die heeft
 • Gevel
 • Kozijnen
 • Installaties zoals: verwarming en ventilatie
 • Fundering
 • Waterleidingen
 • Badkamer
 • Tuin zoals: terras en meubels
 • Elektra zoals: elektrische apparaten, rookmelders en meterkast

Niet in uw planner

 • Achterstallig onderhoud, want de planner weet de staat van uw woning niet
 • Snoeiwerk in de tuin
 • Aanbouw zoals: serre, overkapping of dakkapel
 • Onderhoud voor huurwoningen. Voor grote onderhoudsklussen is de verhuurder verantwoordelijk
Nee. Voor de Woning Onderhoudsplanner is het handig als u ongeveer weet wanneer het laatste onderhoud was. En wat de staat van uw huis is. In de planner past u gemakkelijk de datum van onderhoudsklussen aan als u bijvoorbeeld net onderhoud heeft gedaan. Wilt u een goed beeld krijgen van de huidige staat van uw woning? Vraag dan Woning Onderhoudsadvies aan.
De staat van mijn woning ontdekken
Zeker! In de eerste jaren kost het onderhoud van uw nieuwbouwwoning misschien wel iets minder. Maar ook een nieuwbouwhuis heeft onderhoud nodig. Denk bijvoorbeeld aan: installaties onderhouden, kozijnen schilderen, uw dak controleren en de dakgoot schoonmaken. Zo zijn er binnen ook nog controles en klusjes die u moet doen om prettig en veilig te wonen. U vindt ze terug in de Onderhoudsplanner.
De Woning Onderhoudsplanner is gemaakt voor koopwoningen. Maar u kunt de planner ook voor een huurhuis gebruiken. Houd er dan rekening mee dat er ook groot onderhoud in de onderhoudsplanner staat. Als huurder bent u alleen verantwoordelijk voor dagelijks onderhoud. Groot onderhoud wordt door de verhuurder gedaan. Bekijk het overzicht welke klussen zijn voor de huurder en welke voor de verhuurder.

Als verzekeraar weten we als geen ander welke vervelende dingen mensen overkomen. Een natte muur door een verstopte dakgoot of een kring op het plafond door een lekkende kitnaad in de badkamer. Het veroorzaakt een hoop gedoe.

Schade door achterstallig onderhoud is vaak niet gedekt door de verzekering. Overkomt u dit? Dan is dit dubbel vervelend. En dat willen we als Centraal Beheer voorkomen. We willen ervoor zorgen dat u zo goed mogelijk gedekt bent binnen uw woonverzekering.

Daarom maken we woningonderhoud gemakkelijker. Met de Onderhoudsplanner leggen we uit wat u moet doen, wanneer en hoe. Ook helpen we u op weg met de kosten. Zo houdt u tijd over om ontspannen te wonen en leven.

Nee. Iedereen kan de Woning Onderhoudsplanner van Centraal Beheer gebruiken. U hoeft geen klant van Centraal Beheer te zijn om gebruik te maken van deze tool.
Uw gegevens blijven bij Centraal Beheer. We gebruiken uw gegevens om u nog beter te helpen en het onderhoud voor u zo makkelijk mogelijk te maken. 
 • We gebruiken uw e-mailadres om onderhoudsherinneringen te sturen als er een onderhoudsklus op uw planning staat. Zo vergeet u nooit meer een onderhoudsklus.
 • Wilt u een klus bijvoorbeeld door Klushulp laten doen? Dan hoeft u vaak niet opnieuw uw gegevens in te vullen, omdat u ons dit al heeft verteld.
 • Wij blijven de Onderhoudsplanner verder ontwikkelen. We bewaren uw gegevens, zodat we u in de toekomst nog meer en persoonlijkere informatie over het onderhoud van uw huis kunnen geven. Bijvoorbeeld over schades die in uw wijk veel voorkomen. Hier gebruiken we dan uw adresgegevens voor.
Met de Onderhoudsplanner verandert er niets aan de manier waarop u verzekerd bent. Uw schade wordt dus gewoon als iedere andere schade behandeld. Komt uw schade door slecht onderhoud? Dan kan het zijn dat uw schade niet verzekerd is. Daarom helpen we u zo goed mogelijk op weg met het gemakkelijker maken van onderhoud. En daarnaast staan we voor u klaar als er toch iets vervelends gebeurt. Heeft een opstalverzekering van Centraal Beheer? Lees hier alles over wat er wel en niet verzekerd is: opstalverzekering van Centraal Beheer.

Meld zo snel mogelijk de schade bij uw verzekering. Maakt u gebruik van de Onderhoudsplanner? Er verandert niets aan de manier waarop u verzekerd bent. Uw schade wordt dus gewoon als iedere andere schade behandeld.

We helpen u zo goed mogelijk op weg met het gemakkelijker maken van onderhoud. De Onderhoudsplanner weet alleen niet in welke staat uw woning is. Het kan dus zijn dat voor uw woning onderhoud vaker of eerder nodig is. Onderhoud en het moment van uitvoering daarvan blijven maatwerk en zijn dan ook afhankelijk van alle omstandigheden van het geval. 

Wilt u niet langer gebruik maken van de Onderhoudsplanner met herinneringen? Uitschrijven kan gemakkelijk op 3 manieren:

 1. Klik op de afmeldknop in 1 van de onderhoudsherinneringen die u via e-mail van ons ontvangt
 2. Stuur een e-mail naar diensten@centraalbeheer.nl
 3. Of bel naar (055) 579 76 76
Ja, wij kunnen de dienst beëindigen. We laten u dit uiterlijk 1 maand van tevoren weten. U heeft daarna geen toegang meer tot uw Onderhoudsplanner.
Wij en onze partners proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over het antwoord op uw vraag of de afhandeling van uw klacht. Dan kunt u voor meer informatie terecht op het Europese platform voor alternatieve geschilbeslechting. Of stuur een e-mail naar diensten@centraalbeheer.nl.
U kunt de Woning Onderhoudsplanner kosteloos gebruiken. U krijgt:
 • Een persoonlijk overzicht met uw onderhoudsklussen
 • Een herinnering per mail als het tijd is voor een onderhoudsklus
 • Tips hoe u het onderhoud zelf uitvoert
Doet u het onderhoud liever niet zelf? Dan kunt u uw onderhoud laten uitvoeren door vakmensen van bijvoorbeeld Klushulp. Deze betaalde diensten boekt u via Centraal Beheer.