Vakschilder

De juiste vakman voor mijn schilderklus vinden

Een schilderklus kan een tijdrovende en lastige klus zijn. Logisch dus dat u er over nadenkt om het schilderwerk uit handen te geven. En voor deze kostbare klus, wilt u zeker weten dat de vakschilder goed uit de verf komt. Dat hij goed is in wat hij doet, tegen een eerlijke prijs.

Het belang van schilderonderhoud

Vaak is het schilderwerk de eyecatcher van de woning. Achterstallig onderhoud zorgt dan ook al snel voor een mindere uitstraling van de woning. En misschien nog wel belangrijker: de staat van uw schilderwerk kan van invloed zijn op de waarde van uw woning. Is uw schilderwerk niet goed bijgehouden? Dan is uw houtwerk niet goed beschermd en kan het hout gaan rotten. Hierdoor wordt uw woning minder waard.

De grootste voordelen van een vakschilder

Schilderen, zowel binnen als buiten, is dus een belangrijke klus als het gaat om het onderhoud aan uw woning. Maar het is niet een klusje dat zo 1, 2, 3 gedaan is. Dat een vakman u kan helpen is daarom wel zo fijn!

  • Een vakman kan u veel tijd besparen: de belangrijkste reden om uw schilderwerk uit te besteden is dat het vaak een enorme klus is. Door het schilderwerk aan een vakman over te laten, bespaart u héél veel tijd. Dat is wel zo fijn! Vaak is de schilder ook veel sneller klaar dan u zelf zou zijn. Zo bent u ook weer snel van de ‘rotzooi’ af.
  • Werk van hoge kwaliteit: een betrouwbare vakschilder staat garant voor zijn werk. Daardoor kunt u rekenen op een hoge kwaliteit van het schilderwerk. Hiermee heeft u een stok achter de deur om er zeker van te zijn dat u straks tevreden bent over het eindresultaat.

Zijn er dan helemaal geen redenen om het schilderwerk zelf te doen? Zeker wel! Een schilderklus kan best duur zijn en is daarom een forse investering. Maar de kwaliteit van de vakman zorgt er meestal voor dat het schilderwerk minder vaak onderhoud nodig heeft. Waardoor u op termijn alsnog goedkoper uitbent.

Het vinden van een betrouwbare vakman

De zoektocht naar een goede schilder begint vaak in uw eigen netwerk. Misschien hebben uw vrienden of bekenden goede ervaringen met een schilder die tijd vrij heeft voor uw klus. Heeft u dit geluk niet, dan kan het een hele kluif zijn om een (goede) schilder te vinden. Centraal Beheer helpt u graag bij uw zoektocht naar een betrouwbare schilder. In onze Schilderdatabase vindt u de vakmannen die actief zijn bij u in de buurt. Ook ziet u direct welke beoordelingen zij van anderen kregen, welke expertise de vakman heeft en hoe u contact op kunt nemen voor het vergelijken van offertes.

Vul uw adres in en zie welke vakschilders bij u in de buurt actief zijn

5 tips voor offertes vergelijken

Het is handig om uw wensen voor de schilderklus vast te leggen in een offerte of opdrachtbeschrijving. Zo weten u en de schilder allebei wat jullie kunnen verwachten. Maar waar moet u op letten als u verschillende offertes met elkaar vergelijkt?

  • Bepaal van te voren of u een vaste prijs of een prijs per uur wilt afspreken. Bij een totaalprijs kiest u voor meer zekerheid. Een prijs per uur kan hoger of lager uitvallen dan u van te voren dacht.
  • Bekijk goed of de offerteprijs inclusief of exclusief materiaalkosten, btw en voorrijkosten is berekend. Vraag de schilder of hij deze informatie duidelijk aan wil leveren. Zo kunt u appels met appels vergelijken.
  • Het kan zo zijn dat de schilder uw houtwerk eerst moet herstellen, voordat hij met zijn kwast aan de gang gaat. Sommige schilders nemen dit voorbereidende werk al op in de offerte. Op andere offertes benoemen schilders dit als stelpost: een geschatte prijs. En soms is de offerte helemaal exclusief voorbereidend werk. Let dan goed op, want dan kunt u achteraf voor (vervelende) verrassingen komen te staan.
  • De prijs van uw schilderklus hangt ook af van het aantal lagen verf en het type verf dat hij gebruikt. Hoe meer informatie de schilder over zijn werkzaamheden geeft, hoe makkelijker u de offertes kunt vergelijken.
  • Welke garanties bieden de vakmannen op hun werk? En zijn de voorwaarden duidelijk? Een betrouwbare vakman staat garant voor zijn schilderwerk en is duidelijk over zaken als betalingen, vragen en afspraken. Twijfelt u na het vergelijken van de offertes nog tussen 2 of 3 schilders? Dan kunnen online reviews voor u misschien de doorslag geven!