Cv-monteur

Geen warm water? Een foutmelding of lekkage van uw cv-ketel?

Maak snel een afspraak met onze cv-monteur. Onze cv-monteur komt langs wanneer u wilt. En kan het probleem meestal meteen oplossen.

Wat doet een cv-monteur?

Cv is een afkorting voor centrale verwarming. Een cv-monteur is dus iemand die ervoor zorgt dat uw centrale verwarming altijd goed werkt. Hij doet reparaties en onderhoud, fikst storingen en kan de cv-ketel voor u bijvullen. Daarnaast verricht de cv-monteur ook werkzaamheden aan het leidingwerk dat is verbonden met de cv-ketel. Radiatoren, bijvoorbeeld een radiator(knop) vervangen, afkoppelen of verwijderen. Of het vervangen van een thermostaat. 

Daarom cv-ketelonderhoud

Voor een goede werking van uw cv-ketel is onderhoud belangrijk. Uw cv-ketel gaat daardoor langer mee, is zuiniger in verbruik en u heeft minder kans op storingen. Bovendien kan een slecht onderhouden cv-ketel gevaarlijk zijn, denk aan brandgevaar of koolmonoxidevergiftiging.

Wanneer cv-ketelonderhoud? 

Afhankelijk van de (garantie)voorwaarden van het merk en type cv-ketel, is 1 tot 3 keer per jaar onderhoud nodig. Heeft u een nieuwe ketel? Dan is 1 keer in de 2 jaar voldoende. Kijk dus goed in de garantievoorwaarden wat voor uw cv-ketel geldt. En zet het onderhoud in uw agenda, zodat u het niet vergeet.

Bespaar niet op cv-ketelonderhoud

Vanaf 1 oktober 2022 is het strafbaar om zonder een bewijs van vakmanschap aan cv-installaties te sleutelen. Het onderhoud van uw cv-ketel kunt u dan ook het beste aan vakmensen over laten. Een ervaren cv-monteur lost tijdens een onderhoudsbeurt kleine gebreken op. Zo voorkomt u hoge reparatiekosten.

Wat kunt u zelf doen?

Radiator ontluchten

Er zijn een paar dingen die u zelf kunt doen. Bijvoorbeeld het jaarlijks ontluchten van de radiatoren. Soms zitten er luchtbellen in uw radiator die ervoor zorgen dat uw radiator niet goed warm wordt. Dit merkt u aan vreemde, tikkende geluiden uit de buizen en radiatoren. Door deze te ontluchten met een ontluchtingssleutel worden ze weer sneller warm en bespaart u energie.

Cv-ketel bijvullen

Een cv-ketel werkt het beste met een waterdruk tussen 1.5 en 2 bar. Als de druk te laag is, wordt water niet goed warm. En kan dat storing of lekkage veroorzaken. De cv-ketel moet dan worden bijgevuld met water. Hoe het werkt? Lees daarvoor de handleiding van uw cv-ketel.

Hulp nodig? Boek een cv-monteur

Durft u het zelf niet aan? Of heeft u problemen met uw cv-installatie? Boek een cv-monteur voor uw klus. En voorkom een koude douche!

Veelgestelde vragen

De vakmannen in het netwerk zijn allemaal professionals. Het zijn ZZP'ers of installatiebedrijven die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor een cv-installateur geldt dat hij een erkend installateur moet zijn. Wij vragen alle klanten na de klus hoe ze de uitgevoerde klus en de vakman waarderen. Dit zijn de reviews die u vindt op onze site. We delen de reviews ook met de vakmannen. Het kan voorkomen dat we een inschattingsfout maakten en dat de vakman niet de juiste kwaliteit levert. We gaan dan in gesprek met de vakman. Verbetert de kwaliteit niet, dan verdwijnt deze uit ons netwerk.
Het is lastig te zeggen wanneer radiatoren vervangen moeten worden. Dat hangt onder meer af van het type radiator, de leeftijd en het vermogen. Soms kan een kapotte radiator gerepareerd worden. Of is het voldoende om bijvoorbeeld alleen de radiatorknop te vervangen. Is de radiator oud, al eerder kapot geweest of is het vermogen niet voldoende voor uw huis? Dan is vervanging vaak de beste optie.
Het tarief hangt af van de dag en het tijdstip waarop u de klus wilt laten uitvoeren. 's Avonds en in het weekend rekenen wij een hoger tarief. Bij het boeken van de klus ziet u meteen wat de vakman per uur kost voor uw klus. U betaalt altijd € 19,95 servicekosten per klus.
Uw cv-ketel geeft een storing. Dat is niet fijn. U kunt zelf de ketel resetten en de waakvlam en waterdruk controleren. Helpt dat niet? Schakel dan een vakman in. Uw cv-ketel bestaat uit veel onderdelen. De cv-monteur heeft de storing meestal snel verholpen.
Klein materiaal voor bijvoorbeeld leidingwerk, afvoer en beugels heeft de cv-monteur bijna altijd bij zich. Groot materiaal, zoals een radiator, wordt meestal niet direct meegenomen. Dit is afhankelijk van de smaak of situatie van de klant. Voor cv-ketel onderhoud is het belangrijk dat het merk en type ketel wordt doorgegeven bij de klusaanvraag. Dan kan de monteur van tevoren een onderhoud set kopen en meenemen.

Bij binnenkomst vraagt de cv-monteur of er problemen met de ketel zijn geweest. Daar kan dan gericht naar gekeken worden. De monteur zet de thermostaat hoger om te kijken of de ketel goed aanslaat. Daarna start het onderhoud. De stekker gaat eruit en de cv-ketel wordt geopend. De brander wordt opengemaakt en schoongemaakt. Eventuele aanslag wordt weggehaald. Op de brander zit een condens afvoer met sifon. Deze sifon wordt schoongemaakt. Pakkingen worden vervangen. Daarna gaat de ketel weer aan.

Om uitstoot van de ketel te meten wordt een rookgas-analyse op lage last en hoge last uitgevoerd. Aan de hand daarvan wordt de ketel wel of niet bijgesteld om zo tot een zo goed mogelijke verbranding te komen. Het is belangrijk en verplicht dat de buizen van de rookgasafvoer en luchttoevoer op de juiste manier vast zitten. Dat wordt gecontroleerd en waar nodig aangepast. Een onderhoudsbeurt duurt gemiddeld 45-60 min bij regelmatig onderhoud. Wanneer u het merk en type ketel doorgeeft bij de klusaanvraag, kan er van tevoren een onderhoud set gekocht worden door de cv-monteur.

Ruikt u een geur van rotte eieren, gaslucht of vermoedt u dat er koolmonoxide aanwezig is in uw woning? Zet dan uw ramen en deuren open en neem meteen contact met ons op. Bij een dringende storing doen we ons uiterste best de storing dezelfde dag te verhelpen.

Keuzehulp

Cv-ketel storing

Preventief onderhoud kan veel problemen voorkomen. Maar niet alles. Het kan dus soms voorkomen dat uw cv-ketel een storing heeft. Onderstaande problemen komen het vaakst voor bij een cv-ketel.
Probleem Klus
De ketel start niet Cv-ketel storing
De waterdruk zakt onder 1 bar Cv-ketel bijvullen
Gasgeur Cv-ketel storing
Geen warm water meer Cv-ketel storing
Geen warm water, wel verwarming Cv-ketel storing
Koolmonoxide lek Cv-ketel storing
Radiator wordt niet warm Cv-ketel storing
Te lage waterdruk in de ketel Cv-ketel storing
Tikkende geluiden Cv-ketel storing
Tikkende verwarming Cv-ketel bijvullen
Verwarming wordt niet warm Cv-ketel storing
Wel verwarming; geen warm water Cv-ketel storing
Een minder voorkomende storing bij cv-ketels, maar wel heel gevaarlijk, is een koolmonoxidelek. Een CV ketel reparatie is direct nodig wanneer u te maken krijgt met een koolmonoxidelek. Bij een dringende storing doen we ons uiterste best de storing dezelfde dag te verhelpen.

Cv-ketel bijvullen

Onderstaande problemen komen het vaakst voor als u uw cv-ketel bijvult. Kunt u het zelf niet oplossen? Plan dan een vakman in voor uw klus.