Cv-monteur

Geen warm water? Een foutmelding of lekkage van uw cv-ketel? Maak snel een afspraak met onze cv-monteur.

Wat doet een cv-monteur?

Cv is een afkorting voor centrale verwarming. Een cv-monteur is dus iemand die ervoor zorgt dat uw centrale verwarming altijd goed werkt. Hij doet reparaties en onderhoud, fikst storingen en kan de cv-ketel voor u bijvullen. Daarnaast verricht de cv-monteur ook werkzaamheden aan het leidingwerk dat is verbonden met de cv-ketel. Radiatoren, bijvoorbeeld een radiator(knop) vervangen, afkoppelen of verwijderen. Of het vervangen van een thermostaat. 

De voordelen van een cv-monteur via de klushulp

Goede cv-monteurs zijn soms lastig te vinden en hebben het druk. Wanneer u bij ons een klus boekt, hoeft u niet langer te zoeken. Onze gecertificeerde cv-monteurs helpen u graag!

Klushulp voor iedereen

Wel of geen klant bij Centraal Beheer? Het maakt niet uit. Wij klaren de klus voor iedereen.

Geen voorrijkosten

Wij werken met lokale cv-monteurs. Zij rekenen geen voorrijkosten.

Afspraak wanneer u wilt

Ook 's avonds en in het weekend. En in een tijdvak van 1 uur. U wacht dus nooit lang op onze vakman.

Komt goed garantie

Niet tevreden? Neem contact met ons op. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Duidelijkheid over de kosten

Per klus betaalt u minimaal 1 uur en € 19,95 servicekosten.

Zo beoordelen klanten ons

Onze Klushulp in 4 stappen

  1. Kies uw klus

  2. Wij gaan op zoek naar een vakman

  3. Leun achterover: de vakman fikst uw klus

  4. Betaal simpel achteraf met iDEAL

Veelgestelde vragen

De vakmannen in het netwerk zijn allemaal professionals. Het zijn ZZP'ers of installatiebedrijven die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor een cv-installateur geldt dat hij een erkend installateur moet zijn. Wij vragen alle klanten na de klus hoe ze de uitgevoerde klus en de vakman waarderen. Dit zijn de reviews die u vindt op onze site. We delen de reviews ook met de vakmannen. Het kan voorkomen dat we een inschattingsfout maakten en dat de vakman niet de juiste kwaliteit levert. We gaan dan in gesprek met de vakman. Verbetert de kwaliteit niet, dan verdwijnt deze uit ons netwerk.

Nee, dat is niet nodig. U kunt onze cv-monteur laten komen wanneer u wilt. U kunt zelf het best de afweging maken of u wel of geen onderhoudscontract bij uw cv-ketel wilt. Onderhoud van een nieuwe cv-ketel kost niet veel. Gaat uw cv-ketel al een aantal jaartjes mee? Houdt u er dan rekening mee dat een onderhoudsbeurt wat duurder kan zijn.

Het is lastig te zeggen wanneer radiatoren vervangen moeten worden. Dat hangt onder meer af van het type radiator, de leeftijd en het vermogen. Soms kan een kapotte radiator gerepareerd worden. Of is het voldoende om bijvoorbeeld alleen de radiatorknop te vervangen. Is de radiator oud, al eerder kapot geweest of is het vermogen niet voldoende voor uw huis? Dan is vervanging vaak de beste optie.
Het tarief hangt af van de dag en het tijdstip waarop u de klus wilt laten uitvoeren. 's Avonds en in het weekend rekenen wij een hoger tarief. Bij het boeken van de klus ziet u meteen wat de vakman per uur kost voor uw klus. U betaalt altijd € 19,95 servicekosten per klus.
Uw cv-ketel geeft een storing. Dat is niet fijn. U kunt zelf de ketel resetten en de waakvlam en waterdruk controleren. Helpt dat niet? Schakel dan een vakman in. Uw cv-ketel bestaat uit veel onderdelen. De cv-monteur heeft de storing meestal snel verholpen.
Klein materiaal voor bijvoorbeeld leidingwerk, afvoer en beugels heeft de cv-monteur bijna altijd bij zich. Groot materiaal, zoals een radiator, wordt meestal niet direct meegenomen. Dit is afhankelijk van de smaak of situatie van de klant. Voor cv-ketel onderhoud is het belangrijk dat het merk en type ketel wordt doorgegeven bij de klusaanvraag. Dan kan de monteur van tevoren een onderhoud set kopen en meenemen.

Bij binnenkomst vraagt de cv-monteur of er problemen met de ketel zijn geweest. Daar kan dan gericht naar gekeken worden. De monteur zet de thermostaat hoger om te kijken of de ketel goed aanslaat. Daarna start het onderhoud. De stekker gaat eruit en de cv-ketel wordt geopend. De brander wordt opengemaakt en schoongemaakt. Eventuele aanslag wordt weggehaald. Op de brander zit een condens afvoer met sifon. Deze sifon wordt schoongemaakt. Pakkingen worden vervangen. Daarna gaat de ketel weer aan.

Om uitstoot van de ketel te meten wordt een rookgas-analyse op lage last en hoge last uitgevoerd. Aan de hand daarvan wordt de ketel wel of niet bijgesteld om zo tot een zo goed mogelijke verbranding te komen. Het is belangrijk en verplicht dat de buizen van de rookgasafvoer en luchttoevoer op de juiste manier vast zitten. Dat wordt gecontroleerd en waar nodig aangepast. Een onderhoudsbeurt duurt gemiddeld 45-60 min bij regelmatig onderhoud. Wanneer u het merk en type ketel doorgeeft bij de klusaanvraag, kan er van tevoren een onderhoud set gekocht worden door de cv-monteur.

Ruikt u een geur van rotte eieren, gaslucht of vermoedt u dat er koolmonoxide aanwezig is in uw woning? Zet dan uw ramen en deuren open en neem meteen contact met ons op. Bij een dringende storing doen we ons uiterste best de storing dezelfde dag te verhelpen.

Keuzehulp

Cv-ketel onderhoud

Het is belangrijk om uw cv-ketel preventief te onderhouden. Dit verkleint de kans op storingen. Meestal wordt een cv-ketel 1 keer per jaar onderhouden. Soms is het 1 keer per 2 of 3 jaar. Het is slim om de garantievoorwaarden van de fabrikant te lezen. Soms vraagt de fabrikant u om uw ketel elk jaar na te laten kijken om recht op garantie te houden. Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder energie en gaat langer mee. Dus: onderhoud loont.
Probleem Klus
Preventief onderhoud Cv-ketel onderhoud

Cv-ketel storing

Zelfs als u uw cv-ketel regelmatig onderhoudt, kan uw cv-ketel soms een storing geven. Onderstaande problemen komen het vaakst voor bij een cv-ketel.
Probleem Klus
De ketel start niet Cv-ketel storing
De waterdruk zakt onder 1 bar Cv-ketel bijvullen
Gasgeur Cv-ketel storing
Geen warm water, wel verwarming Cv-ketel storing
Koolmonoxide lek Cv-ketel storing
Radiator wordt niet warm Cv-ketel storing
Tikkende geluiden Cv-ketel storing
Tikkende verwarming Cv-ketel bijvullen
Verwarming wordt niet warm Cv-ketel storing
Wel verwarming; geen warm water Cv-ketel storing
Een minder voorkomende storing bij cv-ketels, maar wel heel gevaarlijk, is een koolmonoxidelek. Een CV ketel reparatie is direct nodig wanneer u te maken krijgt met een koolmonoxidelek. Bij een dringende storing doen we ons uiterste best de storing dezelfde dag te verhelpen.

Cv-ketel bijvullen

Onderstaande problemen komen het vaakst voor als u uw cv-ketel bijvult. Kunt u het zelf niet oplossen? Boek dan een vakman voor uw klus.