Cv-monteur

Geen warm water? Een foutmelding of lekkage van uw cv-ketel? Maak snel een afspraak met onze cv-monteur. Onze cv-monteur komt langs wanneer u wilt. En kan het probleem meestal meteen oplossen.

Coronavirus: wij voeren klussen uit

Tijdens de lockdown staat de Klushulp nog steeds voor u klaar. Onze vakmensen houden zich aan de richtlijnen van het RIVM. Door de avondklok vragen wij u klussen zoveel mogelijk overdag te boeken. Zodat ook onze vakmensen voor de avondklok thuis kunnen zijn. Bij een klus in de avond kan het gebeuren dat een klus niet op die dag afgemaakt kan worden.

Wat doet een cv-monteur?

Cv is een afkorting voor centrale verwarming. Een cv-monteur is dus iemand die ervoor zorgt dat uw centrale verwarming altijd goed werkt. Hij doet reparaties en onderhoud, fikst storingen en kan de cv-ketel voor u plaatsen of bijvullen. Daarnaast verricht de cv-monteur ook werkzaamheden aan het leidingwerk dat is verbonden met de cv-ketel. Radiatoren, bijvoorbeeld een radiator(knop) vervangen, afkoppelen of verwijderen. Of het vervangen van een thermostaat. 

Daarom cv-ketelonderhoud

Voor een goede werking van uw cv-ketel is onderhoud belangrijk. Uw cv-ketel gaat daardoor langer mee, is zuiniger in verbruik en u heeft minder kans op storingen. Bovendien kan een slecht onderhouden cv-ketel gevaarlijk zijn, denk aan brandgevaar of koolmonoxidevergiftiging.

Wanneer cv-ketelonderhoud? 

Afhankelijk van de (garantie)voorwaarden van het merk en type cv-ketel, is 1 tot 3 keer per jaar onderhoud nodig. Heeft u een nieuwe ketel? Dan is 1 keer in de 2 jaar voldoende. Kijk dus goed in de garantievoorwaarden wat voor uw cv-ketel geldt. En zet het onderhoud in uw agenda, zodat u het niet vergeet.

Bespaar niet op cv-ketelonderhoud

Vanaf 1 oktober 2022 is het strafbaar om zonder een bewijs van vakmanschap aan cv-installaties te sleutelen. Het onderhoud van uw cv-ketel kunt u dan ook het beste aan vakmensen over laten. Een ervaren cv-monteur lost tijdens een onderhoudsbeurt kleine gebreken op. Zo voorkomt u hoge reparatiekosten.

Wat kunt u zelf doen?

Radiator ontluchten

Er zijn een paar dingen die u zelf kunt doen. Bijvoorbeeld het jaarlijks ontluchten van de radiatoren. Soms zitten er luchtbellen in uw radiator die ervoor zorgen dat uw radiator niet goed warm wordt. Dit merkt u aan vreemde, tikkende geluiden uit de buizen en radiatoren. Door deze te ontluchten met een ontluchtingssleutel worden ze weer sneller warm en bespaart u energie.

Cv-ketel bijvullen

Een cv-ketel werkt het beste met een waterdruk tussen 1.5 en 2 bar. Als de druk te laag is, wordt water niet goed warm. En kan dat storing of lekkage veroorzaken. De cv-ketel moet dan worden bijgevuld met water. Hoe het werkt? Lees daarvoor de handleiding van uw cv-ketel.

Hulp nodig? Boek een cv-monteur

Durft u het zelf niet aan? Of heeft u problemen met uw cv-installatie? Boek een cv-monteur voor uw klus. En voorkom een koude douche!

Onze Klushulp in 3 stappen

Kies de klus die u wilt laten uitvoeren

De vakman komt bij u langs wanneer u wilt

Betaal veilig via iDEAL en/of met de Klus Cadeau kaart

Veelgestelde vragen

De vakmannen in het netwerk zijn allemaal professionals. Het zijn ZZP'ers of installatiebedrijven die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Voor een cv-installateur geldt dat hij een erkend installateur moet zijn. Wij vragen alle klanten na de klus hoe ze de uitgevoerde klus en de vakman waarderen. Dit zijn de reviews die u vindt op onze site. We delen de reviews ook met de vakmannen. Het kan voorkomen dat we een inschattingsfout maakten en dat de vakman niet de juiste kwaliteit levert. We gaan dan in gesprek met de vakman. Verbetert de kwaliteit niet, dan verdwijnt deze uit ons netwerk.
Nee, dat is niet nodig. U kunt onze cv-monteur laten komen wanneer u wilt. U kunt zelf het best de afweging maken of u wel of geen onderhoudscontract bij uw cv-ketel wilt. Onderhoud van een nieuwe cv-ketel kost niet veel. Gaat uw cv-ketel al een aantal jaartjes mee? Houdt u er dan rekening mee dat een onderhoudsbeurt wat duurder kan zijn.
Meestal wordt een cv-ketel 1 keer in de 2 of zelfs 3 jaar onderhouden. Het is slim om in de garantievoorwaarden van de fabrikant te lezen. Soms vragen ze u om uw ketel elk jaar na te laten kijken om recht op garantie te houden. Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder energie en gaat langer mee. Dus ... onderhoud loont. 
Of u een gasgestookte ketel, elektrische ketel of combiketel heeft. Onze vakman weet er raad mee. Dat geldt ook voor de merken: Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas. Vul bij het aanvragen van de klus het type, merk en bouwjaar van uw cv in. Zo weet hij welke onderdelen hij in ieder geval mee moet nemen.
Als uw cv-ketel regelmatig laat onderhouden is de kans op een storing een stuk kleiner. Een storing echt voorkomen is haast onmogelijk. Er kan altijd een onderdeeltje in uw cv-ketel kapot gaan. Bijvoorbeeld door slijtage. Geeft uw cv-ketel storing? Maak snel een afspraak met 1 van onze vakmannen. Zij zorgen ervoor dat u er snel weer warmpjes bijzit. Of lekker warm kunt douchen.
Het is lastig te zeggen wanneer radiatoren vervangen moeten worden. Dat hangt onder meer af van het type radiator, de leeftijd en het vermogen. Soms kan een kapotte radiator gerepareerd worden. Of is het voldoende om bijvoorbeeld alleen de radiatorknop te vervangen. Is de radiator oud, al eerder kapot geweest of is het vermogen niet voldoende voor uw huis? Dan is vervanging vaak de beste optie.
Het tarief hangt af van de dag en het tijdstip waarop u de klus wilt laten uitvoeren. 's Avonds en in het weekend rekenen wij een hoger tarief. Bij het boeken van de klus ziet u meteen wat de vakman per uur kost voor uw klus. U betaalt altijd € 14,95 servicekosten per klus.
Uw cv-ketel geeft een storing. Dat is niet fijn. U kunt zelf de ketel resetten en de waakvlam en waterdruk controleren. Helpt dat niet? Schakel dan een vakman in. Uw cv-ketel bestaat uit veel onderdelen. De cv-monteur heeft de storing meestal snel verholpen.

Meer weten?

De juiste vakman

Voor Klushulp werken we samen met Roamler Tech.

Komt Goed Garantie

De klus is geklaard. Maar helaas niet zoals u dat wilde. Wij bieden de Komt Goed Garantie. Fouten of schade die een vakman veroorzaakt, worden zo snel mogelijk opgelost. Door dezelfde of een andere vakman. Zonder extra kosten. 

Heeft u een vraag?

Bekijk hier onze veelgestelde vragen over Klushulp. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!