Smart Home: een slim huis voor de feestdagen

Uw huis slimmer maken hoeft geen sciencefiction te zijn

Een slim huis is geen sciencefiction

Lekker vanuit uw luie stoel

Wilt u de lampen dimmen voor een gezellige sfeer? Of uw favoriete Sinterklaas- en kerstnummers afspelen? Geen probleem. Bedien de app. Of roep gewoon even iets naar uw vriend Google. Lekker vanuit uw luie stoel. Uw huis slimmer maken hoeft geen sciencefiction te zijn. Met onze tips helpen wij u op weg. Zo bent u goed voorbereid voor de feestdagen.

 

Maak uw huis slim

Een slim huis betekent dat u producten in huis heeft die u bijvoorbeeld met uw laptop of app kunt besturen. We noemen het ook wel smart home. U maakt uw huis slim door uw slimme apparaten te verbinden met internet. Zo kunt u uw muziek, verlichting, temperatuur en beveiliging op afstand bedienen. Of u nu thuis op de bank zit of onderweg bent naar uw werk. Uw apparaten denken met u mee.

Wij wensen u slimme feestdagen!

Met slimme verlichting bedient u overal in huis uw lampen. En met een spraakassistent hoeft u het alleen maar te roepen. Praat bijvoorbeeld met uw Google Assistent via Google Home en vraag om uw lampen te dimmen. Scheelt weer een loopje naar de lichtschakelaar. U kunt ook uw instellingen opslaan in de app. Zodat u elke ochtend rustig kunt wakker worden bij gedimd licht. En staat die mooie kerstboom al te shinen bij thuiskomt.

Met een slimme deurbel ziet u meteen wie er voor uw deur staat. En heeft u direct contact. Ook als u niet thuis bent. Zo weet u zeker dat u Pakjespiet op Sinterklaasavond niet mist! Wilt u alvast in de kerstsfeer komen? Laat uw slimme deurbel een kerstliedje afspelen als iemand aanbelt. Houd bij het gebruik van een slimme deurbel wel rekening met de privacy van uw buren.

Met een draadloos audiosysteem beheert u uw muziek, radiozenders, podcasts en nog veel meer. En dat alles met 1 app. Favoriete kerstliedje op de radio? Gebruik de app of uw stem om het volume een tandje hoger te zetten. Met het juiste geluid kunt u op kerstavond gewoon vanuit uw thuisbioscoop lekker onderuitgezakt naar ‘Home Alone’ kijken. Alleen nog een bak popcorn op schoot en een drankje binnen handbereik. 
Inmiddels kan de verwarming thuis weer aan. Bent u de hele dag onderweg en wilt u bij thuiskomst een lekker warm huis? Dat kan met een slimme thermostaat. Deze kunt u op afstand bedienen via een app. Bovendien bespaart u ook energie. Want u kunt uw verwarming uitschakelen als u niet thuis bent. Of als u het een keer bent vergeten. 

Met volle boodschappentassen zoeken naar uw sleutel. Na een feestje in het donker in gevecht met uw sleutelbos. Kent u dit? Slimme sloten kunnen dit oplossen. U maakt de deur gewoon open met uw telefoon. Zo hoeft u nooit meer te zoeken naar uw sleutels. Handig toch?

“Let op, er is rook in de keuken!” Een slimme rookmelder geeft het luid en duidelijk aan als die kalkoen net even iets te lang in de oven staat. Maar wel met een fijne stem. Dus geen irritant gepiep meer waar de hele buurt van wakker schrikt. Wist u dat het vanaf 2022 ook verplicht is om op iedere verdieping een rookmelder te plaatsen?

Verveelt u zich? Stel de meest gekke vragen die u kunt bedenken aan uw Google Assistent. Houd de kinderen bezig met de Sinterklaasrap. Of laat ze hun eigen Sinterklaasverhaal maken.

Hulp nodig? Wij zijn er voor u

En zo zijn er nog veel meer slimme oplossingen voor uw huis. Alarmsystemen, zonweringen, gordijnen, stofzuigers, grasmaaiers. Je kunt het zo gek niet bedenken. Wilt u het uzelf nóg gemakkelijker maken? Of kunt u wel een beetje hulp gebruiken bij de installatie van slimme apparaten? Onze vakmensen helpen u graag. Wie weet wordt uw huis wel hoogbegaafd!