Cv-ketel: onderhoud en reparatie

Laat het over aan een vakman

Uw cv-ketel is bij onze vakman in goede handen. Of het nu gaat om jaarlijks onderhoud of een reparatie. De betrouwbare vakmannen van Klushulp staan voor u klaar.

Wanneer schakelt u Klushulp in voor uw cv-ketel?

Het ontluchten van de radiatoren of het bijvullen van een cv-ketel kunt u misschien zelf. Maar onderhoud, storingen, lekkages, installatie of reparatie kunt u het beste aan vakmensen overlaten. Zo voorkomt u hoge reparatiekosten.

Onze cv-monteur helpt u professioneel en vakkundig. Gaat er toch iets niet goed? Met onze Komt Goed Garantie worden fouten zo snel mogelijk opgelost. Door dezelfde of een andere vakman. Hiervoor hoeft u niets te betalen. 

Onze Klushulp in 3 stappen

Kies de klus die u wilt laten uitvoeren

De vakman komt bij u langs wanneer u wilt

Betaal veilig via iDEAL en/of met de Klus Cadeau kaart

Veelgestelde vragen over cv-ketels

Nee, dat is niet nodig. U kunt onze cv-monteur laten komen wanneer u wilt. U kunt zelf het best de afweging maken of u wel of geen onderhoudscontract bij uw cv-ketel wilt. Onderhoud van een nieuwe cv-ketel kost niet veel. Gaat uw cv-ketel al een aantal jaartjes mee? Houdt u er dan rekening mee dat een onderhoudsbeurt wat duurder kan zijn.
Meestal wordt een cv-ketel 1 keer in de 2 of zelfs 3 jaar onderhouden. Het is slim om in de garantievoorwaarden van de fabrikant te lezen. Soms vragen ze u om uw ketel elk jaar na te laten kijken om recht op garantie te houden. Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder energie en gaat langer mee. Dus ... onderhoud loont. 
Of u een gasgestookte ketel, elektrische ketel of combiketel heeft. Onze vakman weet er raad mee. Dat geldt ook voor de merken: Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas. Vul bij het aanvragen van de klus het type, merk en bouwjaar van uw cv in. Zo weet hij welke onderdelen hij in ieder geval mee moet nemen.
Als uw cv-ketel regelmatig laat onderhouden is de kans op een storing een stuk kleiner. Een storing echt voorkomen is haast onmogelijk. Er kan altijd een onderdeeltje in uw cv-ketel kapot gaan. Bijvoorbeeld door slijtage. Geeft uw cv-ketel storing? Maak snel een afspraak met 1 van onze vakmannen. Zij zorgen ervoor dat u er snel weer warmpjes bijzit. Of lekker warm kunt douchen.
Vaak moet een cv-ketel na 14 jaar worden vervangen. Sommige onderdelen gaan met de tijd kapot, zoals bijvoorbeeld het gasblok of de elektronica of waterpomp. Reparatie heeft dan geen zin meer. Soms heeft reparatie nog wél zin, onze cv-monteur kan u daarin adviseren.
Een cv-ketel reparatie is direct nodig wanneer u een koolmonoxidelek heeft. Ruikt u een geur van rotte eieren, gaslucht of vermoed u dat er koolmonoxide aanwezig is in uw woning? Zet dan uw ramen en deuren open en neem meteen contact met ons op. Bij een dringende storing doen we ons uiterste best de storing dezelfde dag te verhelpen.
Soms kunt u een cv-ketel storing zelf oplossen. U kunt zelf de ketel resetten en de waakvlam en waterdruk controleren. Helpt dat niet? Schakel dan een vakman in. Uw cv-ketel bestaat uit veel onderdelen. De cv-monteur heeft de storing meestal snel verholpen.
Als uw cv-ketel regelmatig laat onderhouden is de kans op een storing een stuk kleiner. Een storing echt voorkomen is bijna onmogelijk. Er kan altijd een onderdeeltje in uw cv-ketel kapot gaan. Bijvoorbeeld door slijtage. Geeft uw cv-ketel storing? Maak snel een afspraak met 1 van onze vakmensen. Zij zorgen ervoor dat u er snel weer warmpjes bijzit. Of lekker warm kunt douchen.
Een cv-ketel werkt het beste met een waterdruk tussen 1.5 en 2 bar. Als de druk te laag is, wordt water niet goed warm. En kan dat storing of lekkage veroorzaken. De cv-ketel moet dan worden bijgevuld met water. Hoe het werkt? Lees daarvoor de handleiding van uw cv-ketel.
Bij een wat oudere cv-ketel is bijvullen 1 of 2 keer per jaar noodzakelijk. Een nieuwere cv-ketel hoeft minder vaak te worden bijgevuld. Mocht u de cv-ketel plotseling veel vaker moeten bijvullen, dan is er misschien een lekkage in de cv-ketel, het leidingwerk of expansievat.
Na het bijvullen van uw cv-ketel zitten er soms luchtbellen in uw radiator. Die zorgen ervoor dat uw radiator niet goed warm wordt. Dit merkt u aan vreemde, borrelende geluiden uit de buizen en radiatoren. Door deze te ontluchten met een ontluchtingssleutel worden ze weer sneller warm en bespaart u energie.

Keuzehulp

Cv-ketel onderhoud

Het is belangrijk om uw cv-ketel preventief te onderhouden. Dit verkleint de kans op storingen. Meestal wordt een cv-ketel 1 keer per jaar onderhouden. Soms is het 1 keer per 2 of 3 jaar. Het is slim om de garantievoorwaarden van de fabrikant te lezen. Soms vraagt de fabrikant u om uw ketel elk jaar na te laten kijken om recht op garantie te houden. Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder energie en gaat langer mee. Dus: onderhoud loont.
Probleem Klus
Preventief Onderhoud Cv-ketel onderhoud

Cv-ketel storing

Zelfs als u uw cv-ketel regelmatig onderhoudt, kan uw cv-ketel soms een storing geven. Onderstaande problemen komen het vaakst voor bij een cv-ketel.
Probleem Klus
De ketel start niet Cv-ketel storing
De waterdruk zakt onder 1 bar Cv-ketel bijvullen
Gasgeur Cv-ketel storing
Geen warm water, wel verwarming Cv-ketel storing
Koolmonoxide lek Cv-ketel storing
Radiator wordt niet warm Cv-ketel storing
Tikkende geluiden Cv-ketel storing
Tikkende verwarming Cv-ketel bijvullen
Verwarming wordt niet warm Cv-ketel storing
Wel verwarming; geen warm water Cv-ketel storing
Een minder voorkomende storing bij cv-ketels, maar wel heel gevaarlijk, is een koolmonoxidelek. Een cv-ketel reparatie is direct nodig wanneer u te maken krijgt met een koolmonoxidelek. Bij een dringende storing doen we ons uiterste best de storing dezelfde dag te verhelpen.

Cv-ketel bijvullen

Onderstaande problemen komen het vaakst voor als u uw cv-ketel bijvult. Kunt u het zelf niet oplossen? Boek dan een vakman voor uw klus.