Cv-ketel laten onderhouden, repareren

Iemand nodig die uw cv-ketel onderhoudt of repareert? Boek een vakman via de Klushulp van Centraal Beheer.

Zoekt u een betrouwbare, lokale vakman voor uw cv-ketel?

Klushulp van Centraal Beheer heeft de juiste vakmensen om uw cv-ketel te onderhouden of repareren. Zonder voorrijkosten en met Komt Goed Garantie.

Daarom cv-ketelonderhoud

Voor een goede werking van uw cv-ketel is onderhoud belangrijk. Uw cv-ketel gaat daardoor langer mee, is zuiniger in verbruik en u heeft minder kans op storingen. Bovendien kan een slecht onderhouden cv-ketel gevaarlijk zijn, denk aan brandgevaar of koolmonoxidevergiftiging.

Wanneer cv-ketelonderhoud? 

Afhankelijk van de (garantie)voorwaarden van het merk en type cv-ketel, is 1 tot 3 keer per jaar onderhoud nodig. Heeft u een nieuwe ketel? Dan is 1 keer in de 2 jaar voldoende. Kijk dus goed in de garantievoorwaarden wat voor uw cv-ketel geldt. En zet het onderhoud in uw agenda, zodat u het niet vergeet.

Bespaar niet op cv-ketelonderhoud

Vanaf 1 oktober 2022 is het strafbaar om zonder een bewijs van vakmanschap aan cv-installaties te sleutelen. Het onderhoud van uw cv-ketel kunt u dan ook het beste aan vakmensen over laten. Een ervaren cv-monteur lost tijdens een onderhoudsbeurt kleine gebreken op. Zo voorkomt u hoge reparatiekosten.

Wat kunt u zelf doen?

Radiator ontluchten

Er zijn een paar dingen die u zelf kunt doen. Bijvoorbeeld het jaarlijks ontluchten van de radiatoren. Soms zitten er luchtbellen in uw radiator die ervoor zorgen dat uw radiator niet goed warm wordt. Dit merkt u aan vreemde, tikkende geluiden uit de buizen en radiatoren. Door deze te ontluchten met een ontluchtingssleutel worden ze weer sneller warm en bespaart u energie.

Cv-ketel bijvullen

Een cv-ketel werkt het beste met een waterdruk tussen 1.5 en 2 bar. Als de druk te laag is, wordt water niet goed warm. En kan dat storing of lekkage veroorzaken. De cv-ketel moet dan worden bijgevuld met water. Hoe het werkt? Lees daarvoor de handleiding van uw cv-ketel.

Hulp nodig? Boek een cv-monteur

Durft u het zelf niet aan? Of heeft u problemen met uw cv-installatie? Boek een cv-monteur per uur. En voorkom een koude douche!

Onze Klushulp in 4 stappen

  1. Kies uw klus

  2. Wij gaan op zoek naar een vakman

  3. Leun achterover: de vakman fikst uw klus

  4. Betaal simpel achteraf met iDEAL

Zo beoordelen klanten ons

Veelgestelde vragen over cv-ketels

Nee, dat is niet nodig. U kunt onze cv-monteur laten komen wanneer u wilt. U kunt zelf het best de afweging maken of u wel of geen onderhoudscontract bij uw cv-ketel wilt. Onderhoud van een nieuwe cv-ketel kost niet veel. Gaat uw cv-ketel al een aantal jaartjes mee? Houdt u er dan rekening mee dat een onderhoudsbeurt wat duurder kan zijn.
Meestal wordt een cv-ketel 1 keer in de 2 of zelfs 3 jaar onderhouden. Het is slim om in de garantievoorwaarden van de fabrikant te lezen. Soms vragen ze u om uw ketel elk jaar na te laten kijken om recht op garantie te houden. Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder energie en gaat langer mee. Dus ... onderhoud loont. 
Of u een gasgestookte ketel, elektrische ketel of combiketel heeft. Onze vakman weet er raad mee. Dat geldt ook voor de merken: Vaillant, Remeha, Nefit of Intergas. Vul bij het aanvragen van de klus het type, merk en bouwjaar van uw cv in. Zo weet hij welke onderdelen hij in ieder geval mee moet nemen.
Als uw cv-ketel regelmatig laat onderhouden is de kans op een storing een stuk kleiner. Een storing echt voorkomen is haast onmogelijk. Er kan altijd een onderdeeltje in uw cv-ketel kapot gaan. Bijvoorbeeld door slijtage. Geeft uw cv-ketel storing? Maak snel een afspraak met 1 van onze vakmannen. Zij zorgen ervoor dat u er snel weer warmpjes bijzit. Of lekker warm kunt douchen.
Vaak moet een cv-ketel na 14 jaar worden vervangen. Sommige onderdelen gaan met de tijd kapot, zoals bijvoorbeeld het gasblok of de elektronica of waterpomp. Reparatie heeft dan geen zin meer. Soms heeft reparatie nog wél zin, onze cv-monteur kan u daarin adviseren.
Een cv-ketel reparatie is direct nodig wanneer u een koolmonoxidelek heeft. Ruikt u een geur van rotte eieren, gaslucht of vermoed u dat er koolmonoxide aanwezig is in uw woning? Zet dan uw ramen en deuren open en neem meteen contact met ons op. Bij een dringende storing doen we ons uiterste best de storing dezelfde dag te verhelpen.
Soms kunt u een cv-ketel storing zelf oplossen. U kunt zelf de ketel resetten en de waakvlam en waterdruk controleren. Helpt dat niet? Schakel dan een vakman in. Uw cv-ketel bestaat uit veel onderdelen. De cv-monteur heeft de storing meestal snel verholpen.
Als uw cv-ketel regelmatig laat onderhouden is de kans op een storing een stuk kleiner. Een storing echt voorkomen is bijna onmogelijk. Er kan altijd een onderdeeltje in uw cv-ketel kapot gaan. Bijvoorbeeld door slijtage. Geeft uw cv-ketel storing? Maak snel een afspraak met 1 van onze vakmensen. Zij zorgen ervoor dat u er snel weer warmpjes bijzit. Of lekker warm kunt douchen.
Een cv-ketel werkt het beste met een waterdruk tussen 1.5 en 2 bar. Als de druk te laag is, wordt water niet goed warm. En kan dat storing of lekkage veroorzaken. De cv-ketel moet dan worden bijgevuld met water. Hoe het werkt? Lees daarvoor de handleiding van uw cv-ketel.
Bij een wat oudere cv-ketel is bijvullen 1 of 2 keer per jaar noodzakelijk. Een nieuwere cv-ketel hoeft minder vaak te worden bijgevuld. Mocht u de cv-ketel plotseling veel vaker moeten bijvullen, dan is er misschien een lekkage in de cv-ketel, het leidingwerk of expansievat.
Na het bijvullen van uw cv-ketel zitten er soms luchtbellen in uw radiator. Die zorgen ervoor dat uw radiator niet goed warm wordt. Dit merkt u aan vreemde, borrelende geluiden uit de buizen en radiatoren. Door deze te ontluchten met een ontluchtingssleutel worden ze weer sneller warm en bespaart u energie.

Keuzehulp

Weet u niet welke expert of klus nodig is voor precies uw probleem? Hieronder staan de meest voorkomende problemen met cv-ketels, met daarachter de bijbehorende klus:

Cv-ketel onderhoud

Het is belangrijk om uw cv-ketel preventief te onderhouden. Dit verkleint de kans op storingen. Meestal wordt een cv-ketel 1 keer per jaar onderhouden. Soms is het 1 keer per 2 of 3 jaar. Het is slim om de garantievoorwaarden van de fabrikant te lezen. Soms vraagt de fabrikant u om uw ketel elk jaar na te laten kijken om recht op garantie te houden. Een goed onderhouden cv-ketel verbruikt minder energie en gaat langer mee. Dus: onderhoud loont.
Probleem Klus
Preventief onderhoud Cv-ketel onderhoud

Cv-ketel storing

Zelfs als u uw cv-ketel regelmatig onderhoudt, kan uw cv-ketel soms een storing geven. Onderstaande problemen komen het vaakst voor bij een cv-ketel.
Probleem Klus
De ketel start niet Cv-ketel storing
De waterdruk zakt onder 1 bar Cv-ketel bijvullen
Gasgeur Cv-ketel storing
Geen warm water, wel verwarming Cv-ketel storing
Koolmonoxide lek Cv-ketel storing
Radiator wordt niet warm Cv-ketel storing
Tikkende geluiden Cv-ketel storing
Tikkende verwarming Cv-ketel bijvullen
Verwarming wordt niet warm Cv-ketel storing
Wel verwarming; geen warm water Cv-ketel storing
Een minder voorkomende storing bij cv-ketels, maar wel heel gevaarlijk, is een koolmonoxidelek. Een cv-ketel reparatie is direct nodig wanneer u te maken krijgt met een koolmonoxidelek. Bij een dringende storing doen we ons uiterste best de storing dezelfde dag te verhelpen.

Cv-ketel bijvullen

Onderstaande problemen komen het vaakst voor als u uw cv-ketel bijvult. Kunt u het zelf niet oplossen? Boek dan een vakman voor uw klus.