Kibba wint pitch-event 'Woonoplossingen met data'

De veiligste manier om deuren te openen

Op donderdag 17 oktober pitchten 4 startups in Lab55 hun innovatieve oplossingen binnen het thema ‘Woonoplossingen met data’. Het publiek en de Dragons’ Den waren enthousiast over de ideeën van de startups. De Dragons’ Den riep aan het einde Kibba uit tot winnaar van het pitch-event. 

Van een slimme sleutel tot minder waterverspilling

De startups presenteerden 4 verschillende data-gedreven oplossingen om prettiger te wonen. De pitchers waren:

  • Flamingo.report: Helpt je aan de hand van open data alles te weten te komen over de locatie en buurt van een (nieuw) huis.
  • Beeliners: Een data-gedreven oplossing om inzicht te krijgen in energie- en waterverbruik in huis. De oplossing zorgt niet alleen voor minder verspilling, maar houdt ook het waterverbruik van ouderen bij warm weer in de gaten.
  • Elementity: Met een foto de exacte schade van een lekkage berekenen? De waarde van je inboedel aan de hand van data vaststellen? Deze Visual Assistent kan het met behulp van Artificial Intelligence.
  • Kibba: Deuren openen met een slimme sleutel. Kibba is de veiligste manier om deuren te openen. Iedere sleutel is uniek en wordt maar 1 keer gebruikt.

De pitchers beantwoordden kritische vragen van de Dragons’ Den en het publiek

De Dragons’ Den bestond uit 3 experts van Centraal Beheer op het gebied van data en klantoplossingen. Yory Wollerich (Sr. Manager Customer Centric Interactions), Marc Hoetink (Manager IT Delivery BI) en Wouter Slot (Manager Data Science) beoordeelden samen welke startup er met de winst vandoor ging. De startups beantwoordden vragen als "Hoe ga je hier een verdienmodel van maken?" en "Hoe ga je de doelgroep bereiken?". 

Kibba wint lunch met experts binnen Centraal Beheer 

Tijdens de gewonnen lunch onderzoeken Kibba en Centraal Beheer de mogelijkheden om samen te werken. Ook de andere startups hebben tijdens de borrel na het pitch-event nuttige connecties gelegd. Op weg naar mooie samenwerkingen!

Heb je vragen? Stuur ons gerust een mail!

Wil jij kennismaken met Lab55 of 1 van de startups? Of zelf een keer deelnemen aan het pitch-event? Stuur dan een e-mail naar lab55@achmea.nl.

Video

Pitch-event aftermovie

Proef de sfeer van het pitch-event